Mijn nieuwe urban jungle slaapkamer

Een half jaar geleden ben ik begonnen met een restyle van mijn slaapkamer. Waar de rest van de ruimtes in huis de afgelopen vijf jaar al veel aandacht gekregen hebben, had de slaapkamer dat nog niet. Tijd voor verandering dus, want als je opstaat in een fijne kamer begint je dag in ieder geval goed. De urban jungle sfeer van de rest van het huis heb ik doorgetrokken naar de slaapkamer, met een kleurenpalet bestaande uit groen en roze voor rust en plezier.

Een bamboe bed met nieuw fijn matras

De hele herinrichting begon met het bed van mijn zus. Zij vond jaren geleden het allermooiste bamboe bed op Marktplaats, waarna ik ook altijd ben blijven zoeken naar mijn eigen exemplaar. Dat vond ik niet. Maar zij kreeg een nieuw bed dit voorjaar en zo belandde haar bed in mijn slaapkamer. Een bed van 160 breed, wat betekende dat ik op zoek moest naar een nieuw matras. En met alle geluk van de wereld won ik precies toen een winactie van Wave by M line en slaap ik dus al maanden als een roosje op mijn nieuw matras. Het bamboe bed van mijn zus is de basis van de restyle en de inspirator voor alles wat ik daarna veranderd heb. 

De muren roze en nieuw groen behang

Roze en groen, dat is een kleurencombinatie waar ik zó blij van word. Groen geeft me rust en roze maakt me blij. Dat is precies wat ik zoek in huis. Gooi er nog wat terracotta en gele accenten bij en mijn kleurenpalet is compleet. Het grootste deel van de slaapkamer was nog wit, dus de volgende stap van de restyle was behangen en verven. De muren heb ik de kleuren Pink Peach en Terra Pink gegeven met de Eco Lab verf van Vestingh. Dat is hele fijne ecologische verf waar ik daarna ook de kinderkamer en de woonkamer mee onder handen heb genomen. Naast verf wilde ik ook graag een echte eyecatcher muur en dat heb ik gevonden in het behang van Cole & Son via Colored Walls. Daar kan je de mooiste prints vinden en voor mijn jungle thema waren er echt een hoop gegadigden. Ik heb uiteindelijk voor de print Narina gekozen, die doet denken aan bananenbladeren. Het is een vrij rustige print, waardoor ik hem fijn kan combineren met wat drukker beddengoed.

Vrolijk roze beddengoed

Naast het bed en de wanden heb ik ook nieuw passend beddengoed. Ik heb twee nieuwe dekbedovertrekken van SNURK en een superfijn roze hoeslaken van Kayori. Ik sliep altijd al onder een groot lits-jumeaux dekbed dus daar hoefde ik niet voor op pad en ook mijn hoofdkussen was nog prima. Wel kwam ik er bij zo’n zoektocht naar ‘beddengoed dat de slaapkamer eer aan doet’ achter dat een kleurrijk hoeslaken vinden niet zo makkelijk is. Essenza is hierin naast Karoyi mijn favoriet met een heel scala aan gekleurde lakens. Op mijn lijstje staat in ieder geval nog een okergele variant. Ben je net als ik op zoek naar beddengoed in een specifieke kleur, dan is Smulderstextiel een fijne. Ze hebben een zeer groot aanbod en de filters maken het je makkelijk iets te vinden waar je blij van wordt. Naast dat je op kleur en maat kan filteren, heb je ook de keuze tussen een hoop verschillende materialen. Handig, want ieder heeft hier zo z’n voorkeur in.

En last but not least; de bamboe jaloezieën

Niet alleen het bed is van bamboe, maar ook de nieuwe jaloezieën zijn van bamboe gemaakt. Man wat ben ik blij met die dingen. Het vervangen van mijn witte oude rolgordijnen voor deze luxe op maat gemaakte bamboe exemplaren geeft zo veel warmte aan de kamer. Het was het puntje op de i en echt, het is ineens af. Ik speel lekker met de verschillende standen van de jaloezieën, om zo wel licht binnen te krijgen maar geen inkijk. Het is heerlijk om de luikjes te keren en een lichtspel op het mooie behang te creëren. Mocht ik ooit verhuizen, dan kies ik (als het kan) direct voor mooie kwaliteit. Het is het zó waard.

Extra inspiratie voor een toefje jungle? Bij deze accessoires zit misschien iets voor jou:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s