Review: Wave By M line matras

Ik weet hoe moeilijk het kan zijn een nieuw matras uit te zoeken, dus bij deze een review van ons nieuwe exemplaar: de Wave by M Line. Niet zo nieuw dat ik eigenlijk nog geen idee heb hoe het werkelijk slaapt, want we hebben hem nu al een half jaar in huis. Tijd om iets meer te vertellen over ‘het matras dat iedereen past’ dus. En voor de snelle lezers die alleen willen weten of het bevalt alvast het antwoord op de belangrijkste vraag; ja, ik ben heel blij met het matras ;).

Het matras dat iedereen past

Of de Wave echt iedereen past, dat weet ik natuurlijk niet. Maar mij past het in ieder geval erg goed. Ik ben heel gemiddeld in lengte en gewicht en slaap meestal op mijn buik. Ik ben echter geen makkelijk matrassen mens. Ooit ruilde ik mijn matras drie keer om bij de Zweedse meubelgigant. Proefliggen is toch heel anders dan werkelijk slapen en een catalogus hielp mij blijkbaar ook niet kiezen. Het matras dat iedereen past klonk mij dus als muziek in te oren, want dan hoef je helemaal niet te kiezen. Ligt het niet helemaal lekker, dan heb je nog een boel mogelijkheden om het zo aan te passen dat je wel lekker kan slapen. Dat heb ik overigens niet hoeven doen. Ik slaap op het matras precies zoals het is aangeleverd. Lekker makkelijk dus.

Hoe pas je het Wave matras aan?

De Wave van M line is een matras dat bestaat uit twee afzonderlijk keerbare lagen. De kern van Wave is gemaakt van stevig koudschuim met 5 comfortzones. Die geven je ondersteuning op de goede plekken. Bij je schouders zijn de zones iets zachter ingesteld om de druk te verminderen, terwijl deze bij de heupen juist iets steviger is. Als je extra ondersteuning wilt, draai je deze laag gewoon om. De toplaag (paarse laag) van Wave kan je ook draaien. Als je houdt van een harder matras draai de witte kant naar boven en als je houdt van iets zachter de paarse. En nog een pluspuntje: het matras heeft een afneembaar tijk. Die kan je op 60 graden wassen, zo houdt je je bed lekker fris.

125 nachten proefslapen

Weet je het nou niet zeker? Bedenk dan dat je 125 nachten kan proefslapen. Dat kwam mij bij vorige matrassen steeds heel goed uit. Het is gewoon echt belangrijk dat je een matras kiest waar je lekker op slaapt, maar bedenk wel dat je die 125 nachten niet voor niets krijgt. Je lichaam moet vaak ook even wennen aan een nieuw matras, dus neem die tijd vooral. Mijn oude matras was een stuk zachter en met de omslag naar dit matras waarbij ik wél genoeg ondersteuning krijg moest ik echt even wennen. Het lag vanaf moment één heel lekker, maar met opstaan merkte ik gewoon dat mijn lichaam zich moest aanpassen. Daar denk ik pas aan nu ik deze review schrijf, want dat is al zo lang niet meer zo dat ik het alweer bijna vergeten ben. Ik word juist veel fitter wakker dan met dat oude veel te zachte matras. Voor mij waren daar geen 125 nachten voor nodig om erachter te komen.

Wie weet is hiermee jouw zoektocht naar een fijn matras ook afgelopen. Slaap lekker!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s