The Northern boots; de fijnste pregnant-proof schoenen bij elke outfit

Kleding tijdens de zwangerschap, dat vind ik dus best een ding. De eerste helft zocht ik vooral naar wat meer comfort en kwam ik met mijn normale garderobe prima rond. Zodra de buik wat groter wordt past een normale broek alleen écht niet meer, dus heb ik toch maar een positiejeans aangeschaft. Verder leef ik in leggings, jurken, mijn lila joggingsbroek en alles wat over een bolle buik heen past. Niet heel veelzijdig, maar het staat me zo tegen iets aan te schaffen dat na 3 maanden dragen eigenlijk niet meer staat omdat het echt op de grote buik gemaakt is. Dan investeer ik ook in deze periode liever in iets blijvends en dat heb ik gevonden in The Northern, de ideale pregnant proof schoenen van het zustermerk van Nature Footwear.

Perfect onder een jurk

Pregnant-proof boots, wat bedoel ik daar nou mee?

Heb je speciale schoenen nodig als je zwanger bent? Nou niet per se, maar het kan wel heel fijn zijn om extra op bepaalde dingen te letten. Ik kreeg met 29 weken mijn veters dus niet meer zonder zuchten en steunen dicht en had geen schoenen zonder veters die bij mijn beperkte garderobe goed staan. Om me toch een beetje lekker te blijven voelen en het mezelf wat makkelijker te maken heb ik dus rondgezocht naar fijne boots voor de laatste maanden en die direct ook dienst kunnen doen bij het vele wandelen de eerste tijd met de aankomende baby. Maar waarom zijn die schoenen van The Northern nou zo fijn voor een zwanger lijf?

Fijne combi met mijn chillste broek

Pasvorm

De boots zijn comfortabel en hebben wat ruimte voor de voeten die misschien op sommige momenten net wat groter of breder zijn dan anders. Ik heb ze niet eens hoeven inlopen. Ze zaten vanaf het eerste moment fijn.

Stevige zool

Ze hebben een goede ergonomische zool van natuurlijke rubber en gerecyclede rubberresten en hebben veel grip. Mijn bekken zijn wat instabiel, dus stappen doe ik het liefst zo stevig mogelijk. Ook fijn dat je niet snel uitglijdt, want dan wil je zeker met bolle buik niet.

Goed op een glibberig pad

Makkelijk aan- en uittrekken

Geen veters, maar elastiek. Wat een verademing. Je trekt ze zo aan, met of zonder hulp van de lusjes. En uittrekken lukt ook prima, zeker als je ze al een aantal keer gedragen hebt. 

Veelzijdig te combineren

Als je dan nieuwe schoenen koopt, dan is het wel fijn als ze direct ook bij je hele zwangerschapsgarderobe passen. Voor elke gelegenheid weer nadenken is niet fijn en uiteindelijk toch bij iets oncomfortabels uitkomen omdat het anders niet matcht dat is ook niet de bedoeling. De Chelsea boot is wat mij betreft ideaal daarin. Het is een soort kameleon en afhankelijk van de outfit zijn ze stoer, chique of casual. Ik vind zwart de ideale kleur voor elke outfit, maar eigenlijk is elke kleurvariant van The Northern laarzen goed voor alle gelegenheden.

Geen giftige stoffen

En dan als laatste nog iets waar ik tijdens de zwangerschap extra op let. Zijn er giftige stoffen gebruikt bij het maakproces. Dat zit bij The Northern helemaal goed. De schoenen zijn gemaakt van plantaardig gelooid elandleer. Vrij van chroom en andere chemicaliën.

Nature footwear en The Northern

Van Nature Footwear ben ik al jaren fan. Ik heb zelf twee paar waar ik heel regelmatig op loop en ook Mosi heeft meerdere paren Nature schoenen verslonden. De pasvorm van Nature is gemaakt op de voet en ook je tenen krijgen voldoende ruimte. Dat is voor ons volwassenen fijn, maar zeker met de groeiende voetjes van kinderen ook erg belangrijk. Er zijn verschillende modellen, hoog en laag en met en zonder voering dus in weer en wind te dragen. En fijn om te weten; ze worden op een ethische manier – voor mens en milieu – met de hand gemaakt in Portugal. Dat The Northern er nu bij is gekomen kwam mij als geroepen vanwege het makkelijke aan- en uittrekken met de bolle buik, maar ook bij Nature kom ik weer terug zodra dit komende kleintje in het eerste maatje van Nature is gegroeid. Met zijn eigen twee paar kan ik nog wel jaren door, dat het kwalitatief goede schoenen zijn is daarmee ook bewezen. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s