Behang: een sfeermaker voor elke kamer

Wil je een ruimte een snel wat extra sfeer geven? Kies dan voor behang. Kleur doet veel, maar voeg daar een goed patroon aan toe en je verdubbelt het effect misschien wel. Ik heb mijn slaapkamer de afgelopen weken goed onder handen genomen en je herkent hem bijna niet meer terug. Dat begon allemaal met een nieuw behang van Cole & Son, dat ik vond bij #coloredwalls. Wat kan ik zeggen, die behangshop heeft zóveel moois, dat kiezen misschien wel het moeilijkste was van de hele klus.

Zoeken op kleur, collectie of thema

Heb je een beetje een idee in je hoofd van wat je wil, dan helpt #coloredwalls je goed op weg met de zoekfunctie op kleur, collectie of thema. Ik heb voor het maken van mijn keuze gezocht via de zoekfunctie op kleur en op thema. Ik was op zoek naar groen, maar het perfecte jungle of botanische printje in een andere kleur zou me verleid kunnen hebben voor een andere kleur te gaan. Tien tabbladen naast elkaar met mogelijke opties en ik was nog geen steek verder. Welke moest ik nou kiezen!?! Gelukkig kwam mijn lieve zus to the rescue met het gouden photoshop plan. Plak een stukje van de print in een overzichtsfoto van de kamer, dat helpt een beeld te vormen. Je kan een behang an sich wel mooi vinden, maar hoe staat het bij de rest van de inrichting? Welk printje komt het beste tot zijn recht in jouw kamer, of combineert mooi bij de andere kleuren in de kamer. Met de roze wanden in mijn hoofd, mijn bamboe bed en vaak drukke dekbedovertrekken kwam ik zo tot mijn nummer een; Cole & Son Narina.

Mijn favorieten uit de collectie van Colored Walls

Zoals ik al zei, er is héél veel moois bij #coloredwalls te vinden. Merken als Cole & Son, Arte en Ferm Living zijn gewoon heel goed in wat ze doen. Bij deze dus een kleine voorselectie voor diegene die dat wel kunnen gebruiken. Hieronder vind je mijn persoonlijke favorieten in beeld. Ik zet het merk en de naam van de print erbij, zodat je het makkelijk terug kan vinden in de shop.

Bloemenbehang

In de Netflix film Valeria zag ik slaapkamers vol bloemetjesbehang en ik ben om. Wat kan dat mooi zijn! Het geeft een explosie van kleur, de rest van de kamer heeft dan echt niet veel meer nodig. Hieronder dus nog wat mooie bloemendesigns op een rijtje.

Behangtips

Tips voor het aanbrengen van het behang kan je het beste opzoeken op de rol behang, of op de website waar je het behang koopt. De enige tip die ik was aanbrengen betreft heb is; wees Pippi. Drie jaar geleden heb ik in Mosi’s kamer voor het eerst een muurtje behangen en ik ben het maar gewoon gaan doen. Dit wandje Cole & Son was mijn derde keer behangen en het is niet 100% perfect, maar wel 99% en daar ben ik trots op. Heb ik toch maar even gedaan. Durf je het niet aan, dan kan je het natuurlijk ook hulp inroepen van iemand met meer behangervaring. Het zou zonde zijn het te niet te doen, omdat je tegen het behangen zelf opziet. Mijn tip voor alles in huis is heb lef: wil je een dol printje, doe het gewoon. Het is maar een muur. En waarschijnlijk ben je achteraf mega blij met het resultaat. Behang kan een kamer helemaal afmaken. Je hoeft ook helemaal niet de hele muur te behangen, een aantal stroken ergens op de wand kan ook al grote impact hebben. Dat heeft je ook de kans een kamer optisch in te delen in verschillende delen. Zo heb ik bijvoorbeeld een strookje aan de linkerkant van de wand vrij gelaten, om een speels effect te creëren met de kastjes aan de wand die er haaks op staat. Andere ideeën zijn het behangen van het stuk muur achter het hoofdeinde van een bed of een hoek van een kamer behangen en daar een knus zithoekje maken.

Wil je ook aan de slag, maar kan je ook moeilijk kiezen? Stuur een berichtje, dan kijken we samen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s