Een trapeze van Lillagunga in huis

Tijdens het verjaardagswindowshoppen bij Lidor kwam ik de trapeze van Lillagunga voor de zoveelste keer tegen. Al sinds het abrupt door corona onderbroken circusthema op school had Mosi het erover. Als er ringen in de woonkamer kunnen hangen, kan er dan ook zo’n echte circustrapeze? Ja, Moos dat kan. Zet het maar op je lijstje. Zei ik dan. En zo geschiedde, één van de grote cadeau’s voor zijn vijfde verjaardag is de Bone van Lillagunga, een ontzettend mooie trapeze die tussen de deuren hangt voor de sier én de fun.

Dat was leuk uitpakken om 6 uur ’s ochtends

Trapeze trucjes

Na ruim twee jaar slingeren aan de gymringen is Mosi daar een echte pro op geworden. Hij hangt met gemak op zijn kop en maakt de gekste koprollen. Nu met de trapeze zie ik dat hij weer een nieuwe uitdaging heeft. Het gaat weer wat voorzichtiger allemaal en dat is leuk om te zien. Hij heeft weer iets nieuws eigen te maken. Het was dus daadwerkelijk een aanvulling op wat hij al heeft. Waar hij bij de ringen vrij is om tussen de ringen door de gekste moves te maken, heeft hij bij de trapeze rekening te houden met de stok waar alles omheen draait. Heen en weer slingeren gaat al prima en we zijn nu bij de koprollen aangekomen. Ook is de bone met wat hulp een goede schommel. Ik help Mosi er in en daarna kan hij zelf schommelen. We hebben er ook al een doek aan gebonden om zo een hangmatje te maken en het zal vast niet lang duren voor hij doorkrijgt dat je ook aan je benen prima kan hangen.

De bone van Lillagunga

De bone is een klassieke houten trapeze. Gemaakt voor kinderen, maar met een maximaal gewicht van 90 kilogram kunnen ook veel volwassenen er hun trucs op showen. Het is dat ik het oude houtwerk waar ik de haken in gedraaid heb die kilo’s niet wil aandoen, maar anders hing ik er waarschijnlijk elke dag in. Nu geniet ik gewoon van het zicht, met of zonder kind erin. Het is namelijk ook een gewoon een heel mooi verfijnd ding. Wij hebben de eikenhouten versie met donkergroen touw, maar er is ook een berkenhouten witte versie en een heleboel andere kleuren touw. Door zelf te combineren bepaal je zelf of je het juist helemaal afstemt op de kleuren van de rest van je interieur, of er een knallende eyecatcher van maakt. Of dat nou in de woonkamer of de kinderkamer is.

Wat voor moois heeft Lidor nog meer?

Een tijd geleden schreef ik al over de mega fijne zomerjurk van Numero 74 die ik kocht bij Lidor. Moeders, bekijk de collectie van dat merkje echt even want het is zo mooi. Of je nu voor jezelf wil shoppen, voor de kids of in huis. De kleuren en stoffen zijn zo goed. Verder kan je bij Lidor ook Mosi’s bedje van xo-inmyroom vinden. Ik vind dat zo’n gaaf en origineel meubelmerk. Designs waar je niet op uitgekeken raakt en meteen zoveel persoonlijkheid aan een kamertje geeft. Wat verder een gouden tip is voor kinderen die hun broodtrommeltjes snel kapot maken zijn de siliconen lunchboxes van Liewood. Daarmee is het bijna een feest om de bammetjes te smeren. Wat je ook bij Lidor vindt en ik graag ons onze huiskamer gym zou toevoegen is de wall bar van KAOS. Ik droom nog even door, maar wie weet hang ik hem binnenkort echt aan de muur. Zou het mannetje die regelmatig even op de grond ligt om op te drukken fantastisch vinden. En als laatste nog een kraamcadeautip, want de stapelcitroen van Konges Slojd is toch fantastisch? Die zou ik bijna ter decoratie voor mezelf (en om te spelen voor ons babybezoek) kopen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s