Chillen in de nijntje Dreambag

Nijntje is steeds geliefder hier in huis. Nijntje is zelfs het meest geliefde smoesje om later naar bed te gaan. Mosi wil nog even een nijntje lezen, kijken of spelen. En ook de andere figuren uit de boeken van Dick Bruna kent Mosi ineens gewoon uit zijn hoofd. Vooral Boris en Nina zijn favoriet. Nu heeft Mosi al de nodige gave nijntje items in huis, waaronder het fijne zachte nachtlampje, maar sinds kort is hij ook de trotse bezitter van maar liefst twee mooi nijntje Dreambags van Mr Maria.

Mrmaria nijntje-4900.jpg

Mr Maria nijntje Dreambag

Geïnspireerd op het boekje nijntje’s Droom heeft Mr Maria de nijntje Dreambag ontworpen. In dit boekje zweeft nijntje op een donzig wolkje in de lucht. Nijntje en Nina spelen met de maan en de sterren totdat ze met zijn twee op de wolk tevreden hun oogjes toe doen. Dit verhaal kende ik zelf niet uit een boekje, maar herken ik wel van Mosi’s favoriete nijntje App op de iPad.

Mrmaria nijntje-4912.jpg

Mrmaria nijntje-4930.jpg

De nijntje zitzakken van Mr Maria zijn bedrukt met illustraties van Dick Bruna met nijntje en Nina. Wij hebben de kleurrijke variant, in de duidelijke nijntje tinten, maar hij is er ook in zwart-wit. Er is een grote zitzak van 130 centimeter. Hier passen Mosi en ik samen op en lezen we gezellig boekjes op. De kleinere zitzak van 100 centimeter is ideaal voor kleinere kinderen, want die kunnen ze makkelijk zelf ergens neerleggen om tot rust te komen. Dat is namelijk wat er bijna automatisch gebeurd als je in een zitzak wegzakt. Je actieve houding is direct verloren, waardoor je lekker kunt ontspannen. Mosi zit er niet alleen op, maar vindt het ook heerlijk om op zijn buik op te liggen, of juist lekker op zijn rug in weg te zakken.

 

De zitzakken zijn gevuld met EPS korrels die zich naar je lichaam vormen en zijn water- en vuilafstotend. Handig! Want hier worden ze in ieder geval lekker veel meegesleept. Ze liggen niet alleen bij Mosi op de kamer, maar gaan ook vaak mee naar beneden om lekker even voor de tv te hangen, of gaan mee naar zijn leeshoek in de serre om boekje na boekje te verslinden. Het is zijn ideale plekje geworden voor als hij eigenlijk nog even niet naar bed wil, samen in de Dreambag komen we tot rust om daarna toch fijn te gaan slapen.

 008b_blackwhite_miffy_dreambag_large

001-002_colored_miffy_dreambag_detail_1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s