Bamboe jaloezieën voor mijn urban jungle slaapkamer

Zo ongeveer een half jaar geleden begon ik met een restyle van mijn slaapkamer. Ik heb het vintage bamboe bed van mijn zus overgenomen en met de komst van dat bed kwam ook een berg interieur inspiratie. Ik zag het ineens hélemaal voor me. Een slaapkamer, die past bij de rest van het interieur. Veel groen, veel roze, veel natuurlijke materialen. Met gave kleuren op de muur, mooi nieuw groen behang en passend beddengoed was de restyle bijna compleet. Het puntje op de i hangt echter pas een maandje en maakt het helemaal af. Alles komt samen nu ik ook de oude witte raambekleding heb vervangen voor prachtige op maat gemaakte bamboe jaloezieën.

bamboe jaloezieen gesloten
jaloezieën dicht

bamboe jaloezieen open
jaloezieën open

Kenmerken van bamboe jaloezieën

Ik heb in eerste instantie voor bamboe gekozen, omdat ik de karakteristieke uitstraling van de nerf van bamboe gewoon heel mooi vind. Het past perfect in een groen huis en geeft echt een beetje een jungle vibe. Maar naast deze reden zijn er ook andere eigenschappen van bamboe die je in je overweging kan meenemen. Het is namelijk ook een zeer duurzame keuze. Bamboe groeit snel, dus het materiaal dat gebruikt wordt voor jouw jaloezieën wordt snel weer aangevuld. Daarbij is bamboe ook zeer stevig en slijtvast en heeft het een tijdloze uitstraling, wat de levensduur ook alleen maar ten goede komt. Kies je voor bamboe, dan heb je overigens nog genoeg te kiezen. Er zijn bij MijnHoutenJaloezieën namelijk 10 kleuren bamboe jaloezieën om uit te kiezen.

Hoe kies je uit al die opties jaloezieën?

Als je uit alle soorten raambekleding hebt gekozen voor nieuwe houten jaloezieën ben je er nog niet, dan heb je nog een heleboel opties af te gaan. Mijn tip is, doe het stap voor stap. Kijk eerst of je voor bamboe of hout wilt gaan. Dat is afhankelijk van de look die je wilt creëren, maar ook van de ruimte waar je ze gaat ophangen. In een vochtige zijn de Abachi houten jaloezieën bijvoorbeeld een aanrader. Vervolgens kan je bij jezelf nagaan of jouw voorkeur uitgaat naar smalle of wat bredere lamellen. Bij bamboe zijn de lamellen standaard 50mm, dus als je liever de variant van 25mm of 70mm ophangt dan valt bamboe al af. Heb je die keuze gemaakt, dan zou ik gewoon wat kleurstalen bestellen. Die kan je naast de rest van je inrichting houden in de ruimte waar je de jaloezieën gaat hangen. Alleen zo krijg je echt een indruk van de kleur. En bestel dan ook direct wat stukjes ladderband, om te kijken wat je een mooie combinatie vindt. Ik ben zo uiteindelijk op lamellen in de kleur Pine uitgekomen, met een bijpassende ladderband.

Zijn horizontale jaloezieën geschikt voor een slaapkamer?

Ik ben zeer tevreden met de horizontale jaloezieën voor de slaapkamer. Ik vind het fijn dat ik zelf kan regelen hoeveel licht er invalt. Door juist naar boven of beneden te kantelen krijg je een ander lichteffect en een andere mate van privacy. Je kan de lamellen natuurlijk ook helemaal sluiten, al is het dan niet volledig lichtdicht. Ik vind het afgesloten overigens wel echt goed donker, maar je kan nog zien wanneer het licht is buiten. Dat vind ik zelf alleen maar prettig, want zo zie je tenminste dat het ochtend is. Nu het wat donkerder wordt sluit ik de jaloezieën niet eens helemaal, want ik vind het veel fijner van het natuurlijk licht wakker te worden dan van mijn wekker. Het grote voordeel vind ik dat je met de jaloezieën zelf kan kiezen hoeveel licht je binnenlaat terwijl je geen inkijk hebt en het dus niet alles of niets is zoals met verduisterende gordijnen bijvoorbeeld het geval is. Naar mijn idee een zeer geschikte keuze voor de slaapkamer dus, tenzij je overdag in een pikdonkere kamer wil slapen.

bamboe jaloezieën
naar beneden gekanteld
bamboe jaloezieën
naar boven gekanteld

Hoe blij ben ik met mijn bamboe jaloezieën?

Als ik ergens heel tevreden mee ben, dan schreeuw ik dat graag van de daken. En dat doe ik dus bij deze. Ik ben namelijk mega blij met mijn keuze voor de bamboe jaloezieën. Ik wist niet dat raambekleding zoveel impact kan hebben op een ruimte, maar nu zou ik in elke kamer wel zulke luxe willen. Met op maat gemaakte jaloezieën krijg je de mogelijkheid de ruimte helemaal af te maken. Het past precies op je kozijn en is precies de kleur en het materiaal dat je wenst. En iets wat precies naar wens is, daar heb je nou eenmaal lang en veel plezier van.

Ga je ook houten jaloezieën bestellen maar kom je er niet helemaal uit met kiezen? Stuur me een berichtje, ik kijk graag mee.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s