Vijf cadeautips voor een vijfjarige

Al bijna vijf maanden geleden is het, de vijfde verjaardag van Mosi. Hij heeft al lekker kunnen spelen met zijn cadeau’s dus en met de feestdagen op komst zet ik eens even wat cadeaufavorieten op een rijtje.

1. Just Blocks

Gewoon blokken dus, de houten blokken van Just Blocks. Mosi heeft een medium pack en is daar nog lang niet mee uitgespeeld. We bouwen vooral veel gebouwen samen, waarbij hij vaak zorgt voor speciale parkeerplekken voor zijn auto’s. Deze blokken zijn zo fijn, die mogen voorlopig lekker in de familie blijven.

2. Bakoba

Nog meer bouwspeelgoed; namelijk Bakoba. Bij dit speelgoed vindt Mosi het het leukst om figuren uit de boekjes na te bouwen. Leuk is dat Bakoba van foam gemaakt is en dus kan drijven. De boot is afgelopen zomer dan ook mee geweest het park in om een testrondje te maken in de eendenvijver.

3. Grapat houten ballen en bollen

De ballen en bollen zijn een aanvulling op het andere houten speelgoed van Mosi van o.a. Grimms en Grapat. Dit speelgoed in de categorie Loose Parts is heerlijk te combineren en een genot om naar te kijken. Hier komt echt de fantasie bij tot leven. Het leukste spel om te zien ontstaan. En al zal Mosi het niet snel zelf op zijn eigen lijstje zetten, hij speelt er wel ontzettend graag mee. Veel van zijn houten speelgoed heb ik gevonden bij houtspel.

4. De trapeze

Na jaren ringen tussen de kamers, verwisselde ik dat voor Mosi’s verjaardag voor de trapeze van Lillagunga die ik bij Lidor vond. Daar moest hij even aan wennen, hij miste zijn ringen. De blijdschap kwam toen ik hem liet zien dat ook de ringen er nog zijn en gewoon te wisselen zijn. Inmiddels heeft hij er een heel pakket nieuwe truckjes bij geleerd die in de ringen niet gekund hadden. Een top cadeau dus.

5. Mr Maria Eerste Licht leeuwtje

In bed zelf nog even iets lezen of spelen voordat hij gaat slapen, dat doet Mosi steeds vaker. En wat heb je dan nodig? Een lekker zacht lampje. Het leeuwtje, nieuwste vriendje van Nijntje uit de Eerst Licht serie is hier perfect voor en wordt nu al een hele tijd met plezier gebruikt. Een leuk cadeau, voor als je ook iets anders dan speelgoed wil geven.

Bonus cadeautips

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s