Nieuw kleuren van Vestingh in huis

Ik was al tijden op zoek naar de perfecte kleur roze en daar was hij ineens; Terra Pink van Vestingh Paint. De muur in de slaapkamer was al roze, maar de kleur was veel te koel naar mijn wens. Met een nieuw bed en nieuw behang, was de wand het volgende puntje om aan te pakken bij de restyle van de slaapkamer. Na het zien van de kleur Terra Pink op Instagram van Vestingh Paint & Craft was die kleur eigenlijk al bepaald en een hele stapel kleurstaaltjes later vond ik er Pink Peach bij voor de voorheen witte wanden. En door al dat snuffelen tussen al die kleurtjes, begonnen mijn handen te jeuken om ook de kinderkamer aan te pakken. Ook dat terra rood maar uit Mosi’s kamer weg dus en aju voor het restje witte wanden daar. De combinatie Moss en Sensational Sand heeft zijn junglekamer omgetoverd tot een oase van rust.

Hier op de muur: Lab Eco Paint Terra Pink no. 102

Paint for Water

Voordat ik verder praat over kleuren, sfeer en fijne verf is het goed om even iets anders onder de aandacht te brengen. Vestingh zet namelijk in voor de toegang tot schoon drinkwater. Met elke vijf liter verkochte LAB ECO Wallpaint kunnen ze een persoon duurzame wijze voorzien van schoon drinkwater. En dat is belangrijk, want wist je dat 2,1 miljard mensen geen directe toegang hebben tot schoon drinkwater? Dat is meer dan een kwart van de wereldbevolking. Veel van de 2,1 miljard mensen moeten lange wandelingen maken om bij schoon drinkwater te komen. Anderen drinken ongefilterd water uit rivieren of meren. Hierdoor sterven dagelijks meer dan duizend kinderen aan de gevolgen van diarree. Geen toegang hebben tot schoon drinkwater belemmert bovendien de economische vooruitgang. De LAB Paint Foundation zet zich in voor deze mensen door lokaal en kleinschalig drinkwaterinstallaties te doen plaatsen en deze installaties te onderhouden door de gebruikers hiertoe op te leiden. Je kan hier meer over lezen op de website van de LAB Paint Foundation.

Hier op de muur: Lab Eco Paint Pink Peach no. 24 en bij de trap Lab Eco Paint Terra Pink no. 102

LAB ECO Wallpaint van Vestingh

Alle nieuwe kleurtjes op de wanden zijn geverfd met LAB ECO Wallpaint van Vesting. Dit is een milieuvriendelijke, schrobvaste verf zonder giftige stoffen voldoet aan het Franse A+ label, waardoor hij veilig is voor gebruik in onder andere kinder- en ziekenhuiskamers. De kleuren zijn geïnspireerd op de natuur en industrieel erfgoed. Zo liet Robert Schellekens, founder van Vestingh Paint, Craft & Lifestyle, VESTINGH PAINT, LAB PAINT, Vestingh Paint & Projects en de LAB PAINT Foundation, o.a. de deuren, muren en tegels van de monumentale krachtcentrale in Huizen scannen om tot nieuwe kleuren te komen. Wat ik merk bij elk kleurstaaltje dat ik in mijn handen heb is dat deze kleuren voor rust zorgen. Het is kleur, maar niet te intens. Het harde is eraf en in combinatie met de matte uitstraling geeft het een bijna aaibaar resultaat. Ik was ervan overtuigd dat ik de wanden in de woonkamers wit zou laten, maar nu ik twee kamers, het toilet en een halletje onder handen heb genomen gaan er toch weer nieuwe staaltjes voor mijn handen. Zal ik dan toch die grote ruimte ook meer kleur geven?

Niet alleen muurverf, maar ook lakken en coatings

Nu ik Vestingh een tijd volg zie ik de ene na de andere gave ruimte langskomen die onder handen is genomen met een product van Vestingh Paint and Craft. Dat zijn niet alleen fijn gekleurde wanden, maar ook badkamers die met de speciale badkamer coating een hele stoere uitstraling krijgen of de laminaat coating waarmee je een gietvloer effect kan nabootsen. Ben je op zoek naar iets unieks? Dan zijn ook de Cementum Colours waarmee je een DIY betonlook creëert en de roestverf het overwegen waard. Hiermee creëer je gewoon helemaal zelf een hele toffe industriële look.

Terra Pink, Pink Peach, Moss en Sensational Sand

Voor de slaapkamer was ik op zoek naar roze, roze en nog meer roze. Het nieuwe behang is groen en ik ben gek op de combinatie roze met groen. Naast het warme, donkerdere Terra Pink waar ik op slag verliefd op was zocht ik Pink Peach uit voor de overgebleven wanden. Dit zijn de wanden die ik graag wat lichter wilde houden, omdat dit degene met de kozijnen zijn. Daar valt weinig licht op, dus ik wilde ze niet donker schilderen. Na jaren wit nu Pink Peach dus en dat blijkt een hele goede keuze. Door alle wanden een kleur te geven, vormt de kamer ineens één geheel. Dat had gevoel had ik nog niet eerder in de slaapkamer, dus ik ben erg blij met hoe twee blikken verf dat voor elkaar kunnen krijgen. In Mosi’s kamer geldt hetzelfde. Hij heeft twee wanden met behang, had een terracotta rode wand en een stukje wit. Door het wit in te vullen met Sensational Sand kwamen de twee wanden rond het kozijn ineens samen en schittert het behang nog meer. Moss maakt de kamer helemaal af. Het behang aan de twee overzijdes is best druk, maar zo voelt het nu niet meer. Het zachte groen brengt niets dan rust. En de kleuren combineren fantastisch met zowel de vele natuurlijke materialen waar ik graag voor kies in zijn kamer, als de regenboog aan kleurtjes in accessoires en speelgoed.

Ben je toe aan nieuwe kleuren in huis ? Ik daag je uit te verdwalen in de kleurcollectie, maar bestel wel eerst staaltjes. Jouw beeldscherminstellingen bepalen hoe je de kleuren ziet, dus het is goed om eerst het echte werk even te bekijken voor je een beslissing maakt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s