4x dierenspellen voor kinderen

Opgelet! Hier komt een spelletjes review van iemand die niet van spelletjes houdt. Of eigenlijk mag ik nu zeggen, voor iemand die niet van spelletjes hield. Sinds mijn kind gek is op spelletjes, vind ik het ook ineens veel leuker geworden. Wat moeder zijn toch met je doet he.. Maar goed wij hebben er dus vier getest en ze zijn allemaal meer dan goedgekeurd. Nu hebben ze ook wel allemaal met het dierenrijk te maken, wat ze hier in huis al snel een voorsprong geeft. Wat hebben wij gespeeld? De wilde bende, Jungle Bingo, Ik zie je wel! Oceaan en het zoek- en vindspel Wie verstopt zich in de jungle?. Allemaal van Bis Publishers en o.a. de koop in hun webshop.

Kaartspel: De wilde bende

Ik begin met onze favoriet; De wilde bende. Dit spel lijkt ontzettend op UNO en daarmee dus eigenlijk ook op Pesten. Deze is alleen nog een stukje makkelijker, want je hoeft er geen cijfers voor te kennen. Dat het makkelijker is, maakt het overigens niet saai. Je leert er namelijk ook nog van. De dieren zijn namelijk opgedeeld in categorieën, zo weten wij nu dankzij dit spel heel goed dat een walvis een zoogdier is en geen vis. Naast de categorie let je hierbij met het opleggen ook op kleur en zijn er grappige pestkaarten in het spel. Het is leuk om te zien hoe kinderen bij elk potje ook hier weer steeds slimmer gebruik van maken. De wilde bende is ook het favoriete meeneem spel. Het pakje kaarten past zelf in mijn kleinste handtas. Ik denk dat we er nog heel lang plezier van zullen hebben.

Zoek- en vindspel: Wie verstopt zich in de jungle?

Wie verstopt zich in de jungle? is het spelletje waarbij ik oprecht heel hard ingemaakt ben door een vijfjarige. Dat is leuk! Bij andere spellen doe ik wel eens wat traag om te zorgen dat ik niet win, maar hierbij hoeft dat dus niet. Je moet steeds samen op zoek naar een dier dat op beide kaarten staat en wie het snelste is wint de kaart. Ik ben daar helemaal niet sneller in dan een kind, dus we zijn lekker aan elkaar gewaagd. En tussendoor geniet ik van de tekeningen van de mooie jungle dieren. Een erg leuk spel als je speelt met spelers van verschillende leeftijden.

Wie verstopt zich in de jungle

Bingo voor kinderen: Jungle Bingo

Bingo! Een gouwe ouwe. Valt bij het kind erg in de smaak, want het is lekker makkelijk. Het spel is niet echt te beïnvloeden door slim te spelen, dus zelfs met de kat kan je bingo doen. Ik zie dit wel als een kanshebber voor de feestdagen. Leuk om wat kleine cadeautjes in huis te halen en dan echt lekker bingo te doen met de familie. En met de hele familie dus, want je hoeft geen cijferkennis te hebben. Kennis van dieren krijg je er dan weer wel van, want hier zitten ook gekke beesten bij als de roofwants, rode rotshaan en het schubdier. Af en toe moet je even het plaatje langs laten gaan dus, want die kent niet iedereen,.

300 zeedieren: Ik zie je wel! Oceaan

Nog zo’n fijn zoekspel: Ik zie je wel! Oceaan. Nu met 300 verschillende zeedieren, van wie ik inmiddels bij een aantal de naam ken. Net als bij het vorige zoekspel is dit er ook een waarbij leeftijd het niet wint. Fijn dus weer voor een spel met deelnemers van verschillende leeftijden. Het is echt goed zoeken voor je de zeedieren gevonden hebt, dus neem te tijd. Bij ons blijft deze zo nu een dan een aantal dagen op tafel liggen. Dan zoeken we steeds weer wat dieren samen. Het competitieve element laten we dan dus even weg, dit spel spelen wij samen. Als team.

Vier mega leuke dierenspellen zijn het dus. Waarbij de kracht zit in de mooie illustraties, het kenniselement en de vrijheid om het spel steeds weer net anders te spelen. Geen ingewikkelde spelregels, maar ruimte voor eigen invulling. Daar hou ik van, en zo ben ik dus ook van spelletjes gaan houden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s