Dertig dino’s in één tiptoi boekje

Mosi is dol op dino’s. Ik ben dat van nature niet zo. Toch weet ik er al een hele hoop van. We zijn naar World of Dino’s in Utrecht geweest. Mosi heeft veel dino’s thuis om mee te spelen, leest graag dinoboeken en kijkt graag naar series waar dino’s in voorkomen. Mijn kleine dinoloog is er dol op en hij weet er al zoveel vanaf. Afgelopen week heeft hij de tiptoi® van Ravensburger gekregen en het pocketboekje Dinosauriërs. In dit boekje staan wel 30 verschillende dino’s dus Mosi is voorlopig wel even zoet.

Wat is een tiptoi®?

De tiptoi® is een interactief leersysteem met boeken, spellen en puzzels. Het is een grote stift waarmee je op een afbeelding of tekst kan tippen. Als je dat doet dan klinken er bijvoorbeeld bijhorende geluiden, een stukje informatieve tekst of muziek. In het pocketboekje Dinosauriers neemt paleontoloog Floris Fossilus je mee op ontdekkingsreis. Hij vertelt een hele hoop over dino’s; hoe snel ze lopen en wat ze eten bijvoorbeeld. Ook leer je een boel over hoe de Aarde miljoenen jaren geleden was. Als je alles een keer gehoord hebt en het goed onthouden hebt, dan kan je je kennis testen met een leuke quiz.

Hoe bevalt de tiptoi®?

Wat ik zelf erg leuk vind aan de tiptoi® is dat die moeilijke dinosaurus namen eens hardop voor me uitgesproken worden. Daar heb ik in de boeken namelijk best wel eens moeite mee. Verder is het ook erg fijn dat een kind de tiptoi® zowel alleen als samen met een ouder kan gebruiken. Ik heb een paar symbolen uitgelegd, maar eigenlijk spreekt het voor zich en gaat het vrijwel vanzelf. Er zijn een aantal teksten die rouleren achter een plaatje en dat motiveert om te blijven tippen. Het is geen simpele herhaling en blijft verrassen. Mosi vindt de tiptoi® ook erg leuk. Hij heeft op oma-dag alles aan oma laten zien en samen schudden ze diezelfde avond allemaal leuke feitjes uit hun mouw. Ze hebben er dus echt iets van opgestoken. De manier van vertellen spreekt dan ook meerdere leeftijden aan. Want wist jij dat dinosaurus verschrikkelijke hagedis betekent? Ik zal dat dus niet snel meer vergeten.

Gaan we nog meer boekjes uitproberen?

Ja, dat denk ik wel hoor. Ik vind dit echt een top alternatief voor de iPad. Kinderen kunnen zichzelf even bezighouden, iets leren en lol maken. Bovendien is een pocketboekje zoals deze over de dinosauriërs perfect om mee (op vakantie) te nemen. Het is lekker handzaam. Het volgende boek wat ik op het oog heb is het boekje wij leren Engels. Mosi heeft veel interesse in taal en ik denk dus dat dit hem erg zal aanspreken. Verder zou ik ook nog graag een tiptoi® spel uitproberen; bijvoorbeeld Mijn leer-spel-avontuur: Eerste getallen. Tot nu toe is tellen nog best lastig en wordt de 2 vaak overgeslagen. Dit spel zou ik dus echt kiezen om op een leuke manier te oefenen.

Ken jij tiptoi® al? En wat is dan jullie lievelingsboekje?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s