De Bugaboo Butterfly, een ideale buggy voor in de bakfiets

De auto kwam bij ons binnen samen met het eerste kind, maar bij deze tweede nu zeven jaar later, heb ik heel bewust voor een elektrische bakfiets gekozen. De auto wordt nauwelijks nog gebruikt en zeker niet binnen de stad. Dat je met twee kinderen (waaronder een hele kleine) meer spullen met je meesleept is alleen wel een feit. Hoe klein je het ook wil houden, het is gewoon handig wat mee te kunnen nemen. Dat moet nu alleen wel allemaal in die bakfiets passen, met twee kinderen erbij. Soms is dat een uitdaging, want er zijn dingen, daar kom je nauwelijks onderuit. Een buggy bijvoorbeeld. Er natuurlijk veel te ondervangen met een fijne draagzak, maar een buggy heeft zeker als ik daarnaast nog andere dingen meesjouw, echt mijn voorkeur. Wij hebben nu een aantal maanden een Bugaboo Butterfly in huis. Het eerste criterium waar ik hem op gecheckt heb was of hij in de Urban Arrow paste en toen dat vinkje gezet was kon ik over op de rest. Maanden later ben ik nog altijd heel tevreden, het is super buggy voor als je op zoek bent naar een compacte maar degelijke buggy met als groot voordeel: een ruime bagagemand.

Met de Bugaboo Butterfly in de Urban Arrow, past dat?

Deze vraag heb ik al beantwoord, want ja dat past zeker. Ik heb regelmatig een jongen van 7 en een baby in de bakfiets en daarbij ook nog een Bugaboo Butterfly. Ze zitten allebei op het bankje en voor de voeten is nog ruimte voor de opgeklapte buggy. Als je alleen met een baby in de maxi cosi houder rondfietst, dan zou je de buggy op het bankje kwijt kunnen. Een grote broer past er dan niet meer bij, tenzij je die op de bagagedrager laat zitten.

Ik doe boodschappen met de jongens en de Bugaboo en kan dan ook makkelijk nog wat boodschappentassen kwijt voor de buggy. Onder het bankje van de Urban Arrow kan je ook nog een tas kwijt, dus daar kan nog een rugtas bijvoorbeeld. Er is genoeg ruimte om echt wel met meer dan de kinderen en een buggy op pad te kunnen met de Urban Arrow. Een bagagedrager met fietstassen heb ik namelijk nog niet eens meegerekend, want die heb ik niet.

Mijn ervaringen met de Bugaboo Butterfly

Laat ik beginnen met dat ik de Bugaboo Butterfly gewoon heel mooi vind. We hebben een donkergroene en die kleur is voor mij perfect, maar komt niet veel voor in buggyland. Je komt toch vaak bij blauw, beige of zwart uit. Groen is wat mij betreft veel mooier. Hij klapt dus heel compact op, maar dat gaat ook nog eens heel simpel, met één hand. Handig, want ik ben vaak zo slim dat ik het kind nog in mijn arm heb en dan al begin in of uit te klappen. Gaat prima, dus met de Butterfly geen probleem. Dat de buggy nagenoeg plat kan is heel fijn voor dutjes, de zonnekap kan heel laag en heeft een fijne luchtvenster zodat het niet te heet wordt en de bagagemand is heel ruim. Ik schuif mijn volle rugzak er zo onder. Mega fijn!!! De gespjes gaan heel handig dicht, dat is ook een groot pluspunt, want geen geklooi met een kind dat je moet vastmaken. Enige nadeel vind ik dan wel weer dat de bumperbeugel als accessoire los te koop is, want ik vind dat eigenlijk bijna een standaard onderdeel van een buggy. Zeker voor grotere kinderen die niet altijd meer vastgegespt worden is dit een gemis als je het niet hebt. We zijn nog niet met deze wagen op vakantie geweest, maar ik vind het nu al een heel fijn gevoel dat we hebben in huis hebben voor als we eens op vakantie zijn. Hij is goedgekeurd om mee te kunnen als handbagage en heel fijn klein in elke (huur)auto, tram, trein of metro. Compact, zonder al te veel in te leveren op het comfort dat we van de Bugaboo kinderwagen gewend zijn.

Bugaboo kinderwagen of buggy?

De Bugaboo Butterfly wissel ik nu af met de Bugaboo Cameleon waar ook grote broer nog in is rondgereden. Het voordeel is dat ik daar nog een voetenzak voor heb en er net iets fijner achter loop, maar de wendbaarheid van de kleine Butterfly wint het ook vaak ten opzichte van de kinderwagen. Het is voor mij dus maar net waar ik zin in heb en waar we naartoe gaan. Waar kies jij voor? Een buggy of kinderwagen?

2 gedachtes over “De Bugaboo Butterfly, een ideale buggy voor in de bakfiets

  1. Goedemiddag,
    Wij hebben vandaag de Joolz aer getest in de bakfiets welke dezelfde breedte heeft als de Bugaboo butterfly, wij kregen echter de buggy niet zover in de bak als op de fotos in het artikel te zien is. Tot hoever past bugaboo butterfly in de bak?

    1. Hi Mark, het hangt bij de Butterfly ook af van welke kant je voor doet en of je de wielen goed recht hebt, maar dan past hij dus zover als je op de foto ziet. Hij zit niet helemaal in de punt maar ongeveer 15 centimeter ervoor omdat dat breder is en er zit ook nog iets ruimte onder de buggy, gok ook 15 centimeter? Heb daar geen meetlat naast gehouden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s