Second *hand* made bij Achtung Baby

Vorige week heeft Mosi een ‘nieuwe’ outfit uitgezocht bij Achtung Baby. Een nieuwe outfit voor hem in ieder geval, het heeft namelijk al wat liefde van een ander kindje gekregen. Achtung Baby is de plek in Den Haag waar je de allermooiste tweedehands kinderkleding kan vinden, maar ook handgemaakte items van opkomende labels. En niet alleen kleding overigens; er is ook héél mooi uniek speelgoed!

In nieuwe handen

Achtung Baby bestaat al een tijd, maar is sinds kort in handen van het leuke duo Ginny & Maryke. Die kende ik al van hun eigen handgemaakte kinderlabel Puggle & Puggle. Ze hebben een gave leuke collectie geïnspireerd op de zee. Maar nu duiken ze dus nog dieper in de kledingwereld. Een eigen winkel. Dat moet een droom zijn. Die passie zie je ook wel terug. Ze hebben natuurlijk een prachtige, kant-en-klare winkel overgenomen, maar zijn ook druk bezig om nóg mooier te maken. Er zijn in die anderhalve maand dat ze bezig zijn zelf al nieuwe handgemaakte merkjes bijgekomen zoals Møts Amsterdam.

Lekker neuzen

Elke dag komen er nieuwe items in de winkel bij, zo blijft het dus leuks om langs te komen. Even kijken of je een gave schat uit een oudere collectie kunt vinden. Het is natuurlijk duurzamer en voordeliger om voor tweedehands te gaan, maar buiten die fijne feitjes ook gewoon leuk. Je komt de mooiste items tegen en weet dat er waarschijnlijk op dat moment niet veel anderen in lopen. En de kwaliteit moet wel goed zijn, als het al een ronde (of twee) heeft doorgemaakt. Ik kan zelf ook best wel irritant zijn met Mosi’s splinternieuwe kleding. Bang voor vlekjes, scheuren of gaten. En daarom draagt hij zijn mooiste kleding eigenlijk maar weinig. Stom he? Dat heb ik nu met zijn gedragen nieuwe kleren veel minder gelukkig. Als het nog zo mooi is nadat een ander kindje er plezier in heeft gehad, dan moet dat dus kunnen. Mosi heeft zelf geshopt en een goede spijkerbroek van I Dig Denim en een warme, zachte trui van The Animals Observatory uitgekozen.

Handgemaakt met liefde

Naast Møts Amsterdam en Puggle & Puggle verkoopt Achtung Baby ook het gave Gingerchickies. Een gingerproof kledingmerk opgericht uit liefde voor rode haren. Het kan namelijk knap lastig zijn om de juiste kleur kleding te bepalen bij de meest kleurrijke haarkleur die er is. Het perfecte merk om te combineren bij een rossige bos dus, maar loop er zeker niet aan voorbij als je niet tot de lucky few met rode haren behoort.
Naast kleding is Achtung Baby een goede locatie om een kraamcadeau te scoren. Mosi was direct dol op de tulp rammelaar van Emmeke. Komt er een baby op de wereld in onze omgeving, dan weet je nu wat wij gaan geven. En ook de leukerds van Lepelie en de cactussen van House of Oelie zijn favoriet.

Dieren bouwen met Plentimals

De plentimals verdienen eigenlijk een eigen blog. Het zijn 40 beschilderde blokjes met geometrische vormen waar je minstens 120 verschillende dieren mee kan bouwen. Ik zeg minstens omdat er 120 verschillende dieren op het bijgesloten papier staan, maar als je echt creatief bent kun je vast nog minstens 1 ander dier bedenken en bouwen. Voor een kind van drie is deze set nog niet het juiste speelgoed als je wil dat ze rustig alleen spelen – tenzij je de blokken dan gewoon blokken zijn. Het is wel het ideale speelgoed om samen mee te spelen en zelf ook echt mee te genieten. Dat puzzelen is namelijk hartstikke leuk. Wij doen het nu zo: Mosi kiest een dier uit, ik kijk welke blokken we nodig hebben en hij zoekt die vervolgens op. Ik leg ze vervolgens op de juiste plek en zo bouwen we in een perfecte samenwerking de diertjes. Dat de plentimals set Fair Trade en duurzaam tot stand is gekomen hoef ik eigenlijk niet meer te vermelden als je hoort dat het een product van Global Affairs is. Dat is voor hun namelijk heel gewoon, fijn he?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s