Handgemaakte kinderkleding van Møts

Eerlijk, duurzaam en fair-trade; dat is wel mijn uitgangspunt bij het vullen van Mosi’s kledingkast. Ik zal niet beweren dat ik bij alles zeker weet dat het goed zit, maar voor minstens 80% gaat de duurzame bal wel op. Leefden we maar in een wereld waarin je het niet meer hoefde te checken en alles op de juiste manier geproduceerd werd. Van mijn nieuwe kledingtip Møts kun je in ieder geval op aan. Elske maakt haar hele collectie biologische kinderkleding op een eerlijke, duurzame manier in haar atelier in de oude Honigfabriek in Koog aan de Zaan. Hou je van vrolijk en kleurrijk? Ga dan snel even kijken.

Vrolijk velours

Dol, dol dol ben ik op velours. Het is zo lekker knuffelig en zacht. Nu knuffelen Mosi en ik sowieso al veel, maar als hij zijn zachte trui aan heeft hou ik hem nog wat langer vast. Het truitje is een beetje baggy en gaat dus wat langer mee. Dat vind ik perfect. Anders koop ik het namelijk zelf vaak wel op de groei. Ik vind dat grote juist ook zo leuk staan bij kleintjes. Mosi is mega blij met de kleur geel (zijn lievelings), maar er is ook een hele fijne rode en een gestreepte roze variant. Naast de velvet truitjes maakt Elske ook een boel sweaters met vrolijke prints; ijsjes, frietjes en cupcakes bijvoorbeeld. En dan is er nog die gave ruffle top in bloemenprint. Die zou ik dus zelf wel willen. Helaas loopt er hier geen meisje rond, anders wist ik het wel.

De regenboogbroek

Het leukste is het toch om meteen een hele outfit te scoren. Dat kan, want Møts heeft ook hele toffe leggings. Mosi heeft de gestreepte legging of in zijn woorden; de regenboogbroek. Hij matcht heel leuk bij de gele sweater, maar combineert ook makkelijk met andere basics tops. Met deze broek kun je niet anders dan vrolijk door het leven stappen. Naast het gestreepte broekje zijn ook voor de onderkant leuke alternatieven te vinden; de poezenprint, world peace of alpaca’s bijvoorbeeld. En ook hier zijn de ruffles terug te vinden. Hele fijne items voor een goede (feest)outfit! Denk als je bestelt wel even aan de levertijd. Elske maakt alles op bestelling en je hebt het uiterlijk binnen twee weken binnen. Zo voorkomt ze overproductie, wat niet alleen duurzaam is maar ook gunstig voor de prijs. Voelt ook eigenlijk wel heel erg leuk dat je bestelling echt speciaal voor jou gemaakt wordt toch?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s