Peace, Love & Dolfie

We hebben weer eens nieuwe schoenen hoor. Bij Mosi’s kan ik nieuwe schoenen makkelijk goedpraten, zijn voeten groeien nou eenmaal snel. Voor mezelf ben ik een stuk kritischer dan ik vroeger was. Ik heb een hele verzameling, maar elke keer dat er iets bijkomt zorg ik ook dat er iets weg gaat. Ik zet een paar op Marktplaats, breng ze naar de kringloop of geef ze weg. Nieuwe schoenen heb ik namelijk echt niet nodig. Dat er voor mij nu ook weer een paar bij is gekomen betekent dus dat ik daar ook een paar voor heb laten gaan. Zo blijf ik een beetje bewust bezig en kies ik alleen iets als ik het echt heel mooi vind. Dat is bij dit paar van Dolfie dus ook echt zo. En als je ze ziet begrijp je ook meteen dat ze niet alleen mooi zijn maar ook echt mega lekker zitten.

Dolfie is a love story

Dolfie ademt passie. Het merk is uniek. De groep designers uit Barcelona maakt alleen ontwerpen die ze zelf zouden willen dragen. Het zijn originele stijlvolle designs, handgemaakt in Europa. Ze streven niet na met de mode mee te gaan, maar maken juist schoenen met een meer tijdloos karakter. Zo loop je dus op een wat unieker paar schoenen rond en raak je ook niet zo snel op je aanwinst uitgekeken. Maar niet alleen de ontwerpen, maar ook het verhaal er omheen is heel eigen en oprecht. Zo maken ze veel gebruik van leer, suede en (schapen)vacht voor de schoenen. Deze industrie is zeer omstreden en je zal er altijd dieren voor moeten ‘gebruiken’. Dolfie doet dat op de meest ethische manier. Ze gaan zeer goed na waar hun materialen vandaan komen, zodat ze onnodige wreedheid in de leerindustrie niet in de hand werken.

Indiana NF 1 Kakhi

De laarzen die ik heb toegevoegd aan mijn schoenencollectie zijn de Indiana’s. Dit zijn halfhoge winterlaarsjes helemaal gevoerd met lamswol. Super zacht en super warm. Dat zit dus lekker. En ze stappen ook nog lekker weg, want de zool is heel licht. Ik heb er al wat goede wandelingen op gemaakt. Met warme voeten. Er zijn zoveel verschillende kleurtjes dat kiezen nog een uitdaging is en als je het jezelf dan nog moeilijk wil maken is er dus ook nog een lagere versie. Waar je ook voor gaat. Je zal er geen spijt van krijgen. Want dit is de les die ik ooit van een wijs mens leerde; als je voeten koud zijn, ben je al snel helemaal koud. Deze koukleum zorgt dus altijd dat de voeten in ieder geval warm zijn.

Dolfie Kids

Ik ben altijd zo blij als gave schoenen merken voor kinderen een soortgelijke collectie maken als voor volwassenen. Kinderen zijn toch zeker niet minder stijlvol dan volwassenen? Mosi is echt beter gekleed dan ikzelf. Ik geniet namelijk meer van zijn mooie kleding, want dan kan ik er tenminste de hele dag naar kijken. Dolfie heeft een lekker uitgebreide kindercollectie waarin de favorieten van de grote maten ook terugkomen. Ik had Mosi bijna ook de Indiana laarzen aangetrokken, maar met mijn voorkeur voor unisex kleding zijn iets stoerdere schoenen een betere keuze. Hij heeft dus de Landom Hi Kids (ook lekker warm gevoerd) en zijn eigen favoriet: hele fijne gympen met klittenband, de Starman kids cheetah. Hij draagt beide paren met veel plezier, dus ik ga er vanuit dat ook deze heerlijk zitten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s