Dierenpark Amersfoort

Na een ijskoude dag in Avifauna vorige week, hebben we vandaag Dierenpark Amersfoort in de regen bezocht. Misschien dat weerbericht toch iets serieuzer gaan nemen. De miezer mocht opzich de pret niet drukken, alleen het zicht was wel wat minder door de beslagen ruiten. En dat terwijl de meeste hekken juist zo goed ook glazen ruiten hebben zodat kindjes in de kinderwagen de dieren kunnen zien. Het was weer heerlijk rustig, met nauwelijks andere bezoekers in het park. Super om zo lekker ongestoord naar de dieren te kunnen kijken. Alsof het park alleen voor ons was.

De bruine beer
Wat leuk is aan Dierenpark Amersfoort is dat er speelelementen verwerkt zijn in veel verblijven. Zo kun je over touwen lopen boven de bruine beer om uiteindelijk bij een grote glijbaan terecht te komen. Grotere kinderen kunnen zich dus lekker uitleven. Met de kinderwagen kun je ook goed bij alle dieren komen overigens. Het is niet zo’n groot park, dat is fijn voor als je met een beginnende loper op pad bent. 

bij de giraffenHet hoogtepunt was denk ik toch wel het verblijf met de grote dieren: de olifanten, zebra’s en giraffen. Mosi was ontzettend onder de indruk en zat met grote ogen te kijken. Hij niet alleen trouwens, ik vind het zelf ook heel gaaf. Tof is dat je in Amersfoort echt dicht op deze dieren kunt staan en je dus ook de details goed ziet. 

Op de terugweg hebben we besloten om snel meer dierenparken te bezoeken. Welke moet ik echt op het lijstje zetten? 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s