Een ode aan de fotoprint

Waarom ik zo gelukkig word van foto’s

Ik hou van fotograferen. Momenten vastleggen om ze zo goed mogelijk terug te kunnen halen. Zelfs als je het al een beetje vergeten bent. De dagen die geweest zijn vieren. Met of zonder heimwee naar de vervlogen tijd.

Ik ga graag terug naar mooie dagen

Er zijn momenten waar je keer op keer een warm gevoel van krijgt. Grote momenten of ogenschijnlijk kleine. Een onverwachts betekenisvolle dag of juist zo een waarvan je al weet dat het een hele belangrijke is. Ik ga in gedachten graag terug naar mooie zomerdagen, of bijzonder kneuterige zondagen. Een foto geeft mijn gedachten een zetje in die richting.

Hang je leven aan de muur

Mijn iPhone zit vol van die momenten. Dat is fijn voor onderweg. Thuis hang ik mijn mooiste dagen, uren en minuten het liefst aan de muur. Ik kijk ernaar tussen alle dagelijkse routine door. Soms heel vluchtig, maar regelmatig brengt het me heel bewust terug. Dan geniet ik opnieuw. Keer op keer.

Ik ben blij dat er weer twee fijne dagen aan mijn muur hangen.

Waar ik mijn foto’s afgedrukt heb

Ik heb twee verschillende soorten afdruk besteld bij studentendrukwerk. Zoals de naam al doet vermoeden is dat een website waar je je scriptie, thesis of proefschrift kan laten drukken, maar ook daarbuiten heb je zeer ruime keuze aan drukwerk. Je kan zelfs redelijk simpel een boek laten afdrukken. In zwart wit, maar ook in kleur. Ik denk dat ik een prentenboekje voor Mosi ga ontwerpen en afdrukken voor zijn 4e verjaardag.

De eerste nieuwe afdruk aan onze muur is een poster van 70 bij 100 cm afgewerkt met mat laminaat. Lekker groot en voor een fijn prijsje. Het is een foto van onze vakantie naar Tenerife 2 jaar geleden. Een prachtige omgeving en een heel fijn verblijf op een eiland waar ik graag aan terugdenk. De tweede is naast dat het me herinnert aan de fijne museumbezoekjes met mijn peuter ook gewoon erg mooi om naar te kijken. Het is een foto van Mosi in het Gemeentemuseum afgedrukt op dibond. Het zware materiaal past goed bij de foto. Ik ben erg blij met het resultaat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s