Unknown Stories: handgemaakte baby- en kids items van over de hele wereld

Bijzondere producten met een verhaal, dat is waar Marit van Unknown Stories op selecteert. In haar webshop met unieke interieurproducten en accessoires voor baby en kind vind je de mooiste handgemaakte producten van over de hele wereld. Items met een verhaal van de maker, om zo de nieuwe generatie via de mooie producten te verbinden met die bijzondere verhalen van de makers uit o.a. Marokko, Indonesië en India.

Zachte katoenen dekentjes uit India

Met een nieuwe baby in huis, ligt de focus hier al een tijdje weer sterk op baby en kind. Dat wij een mooi dekentje van Unknown Stories in huis hebben maakt me dan ook heel blij. Het past zo goed bij ons, het is superzacht en met een mooi verhaal. Het palmboom dekentje wordt door lokale vakvrouwen in India gedrukt en vervolgens met de hand gestikt. Zeker in de zomer zal dit dekentje dagelijks gebruikt worden. Het luchtige katoen is ideaal bij wat hogere temperaturen. Hij is trouwens ook erg leuk om te gebruiken als speelkleed in de woonkamer, want deze print wil je niet alleen in de kinderkamer. Maakt het direct een duurzame keuze want hij kan nog jaren op de bank na de babytijd. Naast de print met palmbomen is er ook een dekentje met kamelen of antilopen. Maar hou de webshop in de gaten want er komt meer moois aan.

Marokkaanse wollen kleden en messing slingers

De kleurrijke Marokkaanse kleden zijn ook een favoriet van mij. Ik hou van wollen kleden, ze zijn prachtig met de hand gewoven door Berbaerse vrouwen uit het Atlasgebergte en een vleugje kleur is goed voor elk interieur. Fijn voor de kinderkamer, maar ook andere ruimtes in huis fleur je hier hartstikke mee op. En het is nog heerlijk warm aan je voeten ook! Verder heeft Marit ook mooie messing slingers uit Marokko met o.a. vogels in de shop. Die doen het goed aan de muur, maar ook als alternatief voor een mobiel in een bedhemeltje. Ook fijn als je een babybedje in je eigen slaapkamer hebt, het is stijlvol en vrolijk.

Linnen knuffels uit Indonesië 

Hartverwarmend zijn de lieve knuffeltjes uit Indonesië. Deze worden handgemaakt en geborduurd bij the Bali Life Foundations Women’s Workshop waar vrouwen komen die veelal kinderen hebben die op straat leven. Zij kunnen hier op een fijne manier geld verdienen en hiermee hun familie ondersteunen. Naast het knuffelduo Luipaard Leo en Tijger Ted knuffels maken ze hier bijvoorbeeld ook sieraden. De kinderen van de vrouwen krijgen scholing vanuit the Bali Life Foundation. Een mooi cadeau om te geven dus. De knuffels met een goed verhaal. Je maakt niet alleen de ontvanger blij, maar ook de vrouwen en kinderen in Indonesië. 

Leo en Ted knuffel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s