Keukeninspiratie: drie keukensnufjes voor een luxe keuken upgrade

Er zijn van die dingen die je helemaal niet nodig hebt, maar eenmaal met kan je bijna niet meer zonder. Ik wil je eigenlijk helemaal niet verleiden zulke foefjes aan je keuken toe te voegen, maar nu ik weet van het bestaan deel ik het dan toch wel graag. De kraan waarmee je direct een flesje kan ontsmetten of een kop thee kan zetten zou ik mocht ik de kans hebben een nieuwe keuken in te richten bijvoorbeeld echt heel veel gebruiken. Ik zou er andere luxe zo voor laten liggen. Kies je precies dat wat echt bij jou past, dan is het zeker geen overbodige luxe erover na te denken je keuken hiermee een upgrade te geven. Ik zet eens wat mooie dingen uit keukenland op een rij. 

Heetwaterkraan  

Ik begin met mijn lievelingsitem, de kraan waar direct kokendheet water uit komt. Waar gebruik je dat nou voor? Heel snel een kopje thee op tafel, groente blancheren zonder wachten, pasta of een eitje koken zonder te wachten tot het water bubbelt en vergeet het ontsmetten van speentjes en flessen niet. Dat kan met een hongerig kind op de achtergrond ook niet snel genoeg gaan. De heetwaterkraan vind je tegenwoordig bij veel verschillende aanbieders.

Gefilterd water uit de kraan

Als je je verdiept in dat wat je in ons Nederlandse kraanwater tegenkomt, wil je eigenlijk alleen nog maar gefilterd water drinken. Denk aan bestrijdingsmiddelen, medicijnresten en chemicaliën. Nu wil ik je geen schrik aanjagen en drink ik ook gewoon nog ongefilterd uit de kraan, maar ik zou er graag verandering in brengen. Het water wil ik wel, maar de bijsmaak toch liever niet. Met flessen bronwater ga ik dan weer niet slepen, dus het gemak gaat in dit geval voor en een kraan waar het water gefilterd uitkomt is de enige makkelijke optie op echt schoon drinkwater. Er is op dit vlak een boel te vinden. Multifunctionele kranen die filteren, koken en bubbels toevoegen, maar ook systemen die zich specifiek op het zo goed mogelijk filteren van kraanwater richten.

Hitte-, kras- en vlekbestendige composiet spoelbakken 

Mijn grootste frustratiepunt in onze huidige keuken is de spoelbak. Hij is klein, snel vies en onhandig. Ik zou wel een spoelbak willen die iets slimmer ontworpen is. Een bak met aansluitend een plek om je groente te snijden, die groot genoeg is om een pan onder te spoelen en die makkelijker schoon te maken is. Ik wist niet dat het bestond, maar in plaats van een RVS spoelbak kan je ook kiezen voor composiet. Ik kwam deze in het aanbod van Grohe tegen en las daar dat hun composiet bakken uit de duurzame combinatie van 80% kwarts, aangevuld met acrylhars bestaan. Dat levert hitte- kras en vlekbestendige bakken op, met slimmigheden zoals een knopje bovenop de bak waarmee je vies water kan wegspoelen. Dat is toch fijner dan dat je weer tot je elleboog in het vieze water hangt om de stop eruit te trekken. Weer geen overbodige luxe ;).

Ben je bezig met het kiezen van een keuken? Ik schreef eerder ook al een blog met keukeninspiratie en over luxe keukens. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s