Mosi – de eerst geborene

Een naam kiezen, hoe doe je dat. Ik wist wel dat ik een bijzondere naam wilde voor ons kind. Een naam die niet veel voorkomt. Maar hoe vind je die? Vanaf het moment dat ik wist dat ik zwanger was heb ik alle mooie namen die ik hoorde bijgehouden op een lijstje in mijn telefoon. Bij de 20 weken echo, waar we hoorden dat we een jongen kregen, kwam ik er achter dat het rijtje meisjesnamen inmiddels 5 keer zo lang was als het rijtje jongensnamen. Wat zeg ik, er was eigenlijk nog maar 1 jongensnaam op mijn lijstje. En dat was niet omdat ik het voorgevoel had dat we een meisje kregen, want ik dacht eigenlijk al die tijd al dat het een jongen zou zijn. Ik vind gewoon veel minder jongensnamen echt leuk. En zeker met mijn eigen opdracht ‘bijzondere’ naam is het heel lastig. Als je een beetje speelt met bestaande namen wordt het toch al snel te lief, vrouwelijk of kinds.
Mosi’s vader is van Ghanese afkomst, dus ben ik gaan googlen op Afrikaanse namen. Zijn derde naam zou traditioneel besloten worden door de dag waarop hij geboren werd, dus zijn roepnaam hoefde van mij niet Ghanees te zijn. Een Afrikaanse invloed vond ik wel erg leuk. Zo ben ik bij Mosi gekomen, het betekent eerst geborene in het Swahili. Kort, krachtig, lief en stoer. Zijn derde naam is Koku geworden, want hij is op woensdag geboren. En daartussen zit Otis; geinspireerd op Otis Redding. Toen we het een paar dagen voor de bevalling eens waren over de eerste naam en we het lijstje bekeken van de dagnamen kwamen we tot de conclusie dat het mooier zou zijn er nog een tweede naam tussen te plakken. Met een beetje scrollen door Spotify kwam Otis Redding langs en we waren direct om. En hoe blij ben ik nu met die laatste toevoeging. Drie bijzondere namen van vier letters – Mosi Otis Koku –  het klinkt me als muziek in de oren.

Naamloos

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s