DIY: wc-rol girafje

Ik ben gek op knutselen en maak regelmatig mijn eigen DIY’s. Ik verzin ze meestal zelf, vanuit de behoefte om iets persoonlijks te maken. Er zijn heel veel leuke spullen te koop, maar soms wil ik het liever gewoon net even anders. Inspiratie haal ik dus meestal uit mezelf, maar ik volg ook graag de ideeën van anderen. Op de blog van lostmy.name staan een heleboel leuke voorbeelden van o.a. knutsel, kook en speltips. In heb je ingeschreven op de nieuwsbrief en kwamen de WC-rol dieren mijn mail binnen rollen. Nummer 1 is Gemma de giraf en die heb ik maar meteen toegevoegd aan onze verzameling giraffen.

Van rol naar giraf

Wie zou ik zijn als ik de DIY niet direct naar mijn eigen hand zou zetten? Ik heb het belangrijkste onderdeel van deze DIY meteen aangepast. De langste WC-rol dieren van de wereld, die maak je natuurlijk niet van een kort wc-rolletje maar van een keukenpapier-rol! Ik heb wel ongeveer dezelfde tekening gebruikt, alleen dan wel met een langere nek – gewoon omdat het kan. Als je de omtrek eerst op de rol tekent en dan uitknipt is het vrij simpel. Je kan dit knutselwerkje met wat hulp dus prima met wat oudere kinderen uitvoeren. Ik ben blij met het resultaat, de giraf staat nu gezellig tussen de plantjes. En ik ga zeker nog wat meer dieren maken, dan maken we deze oh zo leuke kartonnen safari compleet!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s