Review: Rose and Rebellion Big Kid draagzak

Laat ik deze review beginnen met dat een draagzak echt mijn vakantietip nummer één is, en ja dus ook met een kleuter. Wij gingen dit jaar voor het eerst zonder buggy op vakantie en de draagzak heeft mij op momenten echt gered. Zelfs als de buggy wel mee zou zijn gegaan, dan was het nog de draagzak die vaak het handigst was. Dus heb je geen zin om verder te lezen, ga er dan voor! Ik heb de Rose and Rebellion Big Kid draagzak bij draagzak.nl gevonden en hij is voor ons echt top.

Bij de Risco waterval in Madeira

Over de Rose and Rebellion Big Kid draagzak

Voor grote kleuters

De Rose and Rebellion Big Kid draagzak is een draagzak voor grotere kleuters, vanaf een jaar of vier tot ongeveer zes. Volgens Britse standaard gaat hij tot 20 kilo, maar hij wordt vaak veel langer gebruikt. Mosi zit met zijn net vier jaar ook al bijna aan die 20 kilo en er is gelukkig nog voldoende ruimte om wat te groeien. Hij heeft kledingmaat 110 en zit er heel goed in. De zogenaamde seat darts zorgen voor een comfortabele en ergonomische zithouding. Niet alleen fijn voor het kind trouwens, maar dat zorg ook dat de beentjes fijn naast je liggen hangen tijdens het lopen.

Buikdrager en rugdrager

De Rose and Rebellion Big Kid draagzak is overigens een buikdrager en een rugdrager.  Je kan je kind je dus voor of achterop dragen. Ik vind achter voor een lange wandeling fijner, maar voor kan zeker voor een moe kind ook heel fijn zijn. Dan lijkt het net knuffelen. Zo heb ik Mosi bijvoorbeeld van de gate naar de bagageband van Schiphol gedragen toen hij net voor de landing in slaap was gevallen. Dat had ik zonder draagzak niet gered.

Zwart of met een printje

Onze draagzak heeft een leuke olifantjesprint, maar kan ook binnenstebuiten gedragen worden. Dan is hij helemaal zwart. Omdat alle gespen en de gewatteerde schouderbanden dan ook omgedraaid zijn zit het wel net iets minder comfortabel. Er zit ook een slaapkapje bij, die heb ik nog niet gebruikt want bij het enige slaapmoment heb ik zijn hoofd zelf vastgehouden. Vooral als ze op je rug in slaap vallen lijkt me dit erg handig. Naast onze olifantenprint zijn er nog veel meer gave prints, van lief tot heel stoer. Er is laatst zelfs een luipaardprint bijgekomen. Die vind ik zelf erg tof.

Zo is hij dus ineens ook zwart

Waar gebruiken wij de draagzak voor?

Thuis

Een jaar of twee geleden zat Mosi nog even vaak in de kinderwagen als in de draagzak. Toen hij begon te lopen ben ik daarmee gestopt. Hij was zo wispelturig dat het makkelijker was hem in en uit de wagen te laten klimmen. Nu loopt hij meestal gewoon zelf en blijft de wagen thuis. Daarmee kwam het er wel op neer dat ik Mosi vaak in mijn armen moest dragen als hij onverwacht toch erg moe was. Dat is zwaar! Voor die momenten neem ik nu dus de zak weer mee. Die past namelijk gewoon in een linnen tasje. De draagzak gebruik ik nu bijvoorbeeld tijdens het boodschappen doen, als we gaan wandelen, bij een dagje dierentuin of als we de stad in gaan. Soms is het omdat Mosi echt moe is, maar soms ook gewoon omdat het zo gezellig is.

Op vakantie

Op vakantie is de draagzak nog een grotere uitkomst. Wij hebben op Madeira bijvoorbeeld een wandeling van 5 km naar de Risco waterval gemaakt. Die begon met een heel stuk de berg af en nog voor de echte wandeling begon was Mosi moe. Toen klom hij dus op mijn rug. Ik was uiteindelijk alleen maar blij met het dragen, want naast zo’n bergpad loop je continu naast een afgrond. We hebben mega genoten zo samen dicht bij elkaar. En dat met ongelofelijke hellingen, boomstronken over het pad en steile trappetjes. Ik had nog uren door kunnen lopen. Het was niet te zwaar en Mosi heeft alleen maar plezier gehad.
Niet alleen bij een bergwandeling is het handig trouwens, maar ook in een drukke onbekende stad. Je kind zit letterlijk aan je vast. Zo kan je je in drukte makkelijk bewegen en hoe vaak moet je niet ineens een kinderwagen optillen omdat je voor een trap staat. Verder sta ik vakantie ook net wat vaker ergens buiten met een moe kind dan thuis. Dan is de draagzak heel fijn. Bij de eerste vragen of ik hem kon dragen bind ik hem dus gewoon op mijn rug. Dat maakt het voor iedereen zoveel makkelijker. En dat is toch wat je op vakantie wil?

Is dat dan niet zwaar?

Eerlijk is eerlijk, 18 kilo op je rug is niet niks. De eerste wandeling moest ik best weer even wennen aan dat gewicht op mijn rug, maar daar was ik eigenlijk al snel doorheen. Voordat we op vakantie gingen ben ik met Mosi op mijn rug boodschappen gaan doen en heb ik hem gebruikt na een etentje in de stad. Zowel op mijn rug als buik heb ik even wat testwandelingen gemaakt. Die waren al snel vooral heel leuk. Op vakantie zijn we meteen voor een goede wandeling gegaan inclusief flinke hellingen. Daar heb ik geen moment gehad dat ik het te zwaar vond. Als je eenmaal gewend bent maakt een goede draagzak dragen leuk en gezellig.

Hoe trek je de draagzak aan?

Het aantrekken ging gelijk heel makkelijk en alles zat ons snel lekker. De gespen zijn heel logisch en hebben geen gebruiksaanwijzing nodig. Ik vind het aantrekken met zo’n grote jongen zelf nog makkelijker dan met een kleintje. Ik doe de heupband vast, hij gaat op mijn rug zitten met zijn armen om mijn nek en ik trek de draagzak over hem heen omhoog en om mijn schouders. Ik buig iets naar voren, klik de bovenste gesp dicht en zijn we klaar om te gaan. Bij buikdragen heb ik wel wat hulp nodig, het is daarbij lastiger vastklikken omdat de gesp dan op je rug zit.

Heb je nog vragen over onze ervaring met deze draagzak? Stuur dan een berichtje of stel je vraag in de reacties hieronder. Ik geef graag antwoord.Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s