Spelletjes voor twee: coole kikker race en Bomenkwartet

Onze spelletjeskast wordt steeds voller. Doe de deur open en er valt iets uit. Niet omdat het al te vol is, maar omdat er dagelijks in gezocht wordt naar welk spelletje we eens zullen spelen. Alles gaat overhoop. De laatste twee aanwinsten liggen nog niet in die kast. Ze liggen al weken op tafel, omdat we het elke week wel een paar keer spelen. Hitjes dus: coole kikker race en Bomenkwartet.

twee spelletjes

Coole kikker race

Coole kikker race is een heel fijn spel als je even snel iets wil spelen. Je hebt een spelbord, een dobbelsteen en 4 fiches. Verder is er nauwelijks uitleg nodig en gaat het vooral om een portie geluk. Een perfect spel om als ouder met kind te spelen. Je gaat gewoon gelijk op, want tactiek komt er niet echt bij kijken. Het spel is geschikt vanaf 4 jaar, maar onder die leeftijd kan je al meekijken en de spanning van het spel begrijpen. Leuk dus ook als er een kleiner kind aan tafel zit. Je speelt het al van 2 tot 4 spelers en het duurt ongeveer 10 minuten. Perfect zo net na het eten om de dag leuk af te sluiten samen. Wij laten hem voorlopig nog even op tafel liggen. Een echte tip voor iedereen die niet van ingewikkelde spelletjes houdt.

Bomenkwartet: een botanisch kaartspel

Bomenkwartet; op dit botanische kaartspel ben ik gevallen vanwege de prachtige illustraties. De kaarten zijn zo mooi, dat maakt het erg leuk om ermee te spelen. En we leren er direct veel van, want naast het verhaal over boom, bloem, vrucht en blad zit er ook een boekje bij waarin je de elf boomsoorten uit het kwartet nog beter leert kennen. Dat dit kwartet aanleiding tot gesprek is, is fijn. We nemen de spelregels nog niet zo nauw, want je moet eigenlijk wel echt een beetje kunnen lezen om het te spelen. De kleurtjes aan de zijkant van de kaarten liggen net te dicht bij elkaar om te kunnen zeggen ‘mag ik de vrucht van de rode boom’. Als is het leesprobleem over een tijdje misschien wel opgelost als we alle bomen een keer goed besproken hebben en hier meer herkenning in komt. Leuke bijkomstigheid van het spelen van dit kwartet is dat ook de interesse in bomen buitenshuis ineens groter werd. We herkennen meer op straat en dat is erg mooi om te zien. Een fijn leerzaam spel dus, voor iedereen die meer over bomen wil leren.

Nog meer leuke spellen leren kennen? Ik schreef eerder ook een blog over 4x dierenspellen voor kinderen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s