Drie dolle dierenboeken

Bijna elk boek in ons huis gaat over dieren. Van informatieve boeken over dieren, tot ontroerende verhalen met een dier in de hoofdrol. Uitgelezen ben je nooit, dus aan de collectie hebben we weer drie dolle dieren exemplaren toegevoegd. Twee boeken vol leuke weetjes en één om ons creatief uit te dagen. Een mooie aanvulling voor de boekenplanken.

Gek, Gaaf, Geweldig!

Dol op weetjes is Mosi, vooral als het over dieren gaat. Hij is net een spons en vertelt na school regelmatig wat hij nu weer heeft geleerd. Over de noord en de zuidpool, fennek vosjes en slangen. Gek, Gaaf, Geweldig! valt dus ook heel goed in de smaak. Een dik boek vol wonderen uit de natuur. Schrijver Tim Flannery neemt je mee op reis over land, door bossen, woestijnen en graslanden, door de lucht en duikt met je het water in. Je leert welk insect tranen drinkt, wat adelaars eten, waarom een stinkdier strepen heeft. Het zijn 256 mooi geïllustreerde bladzijdes vol ontdekking. Een heerlijk boek, om steeds een stukje in de bladeren en te weten te komen.

De menselijke trekjes van dieren

Wist je dat we meer op dieren lijken dan je misschien denkt? De menselijke trekjes van dieren laat de gelijkenissen tussen mens en dier zien. Een leuk boek vol wetenswaardigheden waarin je leer dat ook dieren denken en voelen, plezier maken, samenwerken, dansen, spelen en nog veel meer. Wist je dat zeemeeuwen spelen door takjes te laten vallen en weer op te vangen en pinguïns graag van de glijbaan gaan. En vrienden maken dieren ook heel graag, met soortgenoten maar ook wel eens met andere dieren. Dat is toch eigenlijk net als bij mensen. Lijken zij op ons of is het andersom? Het is in ieder geval een heel leuk boek om samen door te bladeren.

Natuurorigami

Met Natuurorigami van Clover Robin leer je de mooiste figuren uit de natuur vouwen. Vergt wat oefening, maar als je het vouwen eenmaal in de vingers hebt is het echt heel leuk. Cool voor kinderen en volwassenen, want simpel is het niet. Het boek staat vol makkelijke en ingewikkelde figuren en komt met 50 vellen papier. Je kan dus wel even doorvouwen. De makkelijke lukken mij inmiddels allemaal wel, maar er zijn nog wat lastige bij die me nog niet gelukt zijn. Nog even blijven oefenen dus, dan hebben we straks een hele serie met origami dieren en figuren staan. Van slak tot vis, vos tot schelp.

Wat is jullie favoriete dierenboek?

Een gedachte over “Drie dolle dierenboeken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s