Wooninspiratie: sfeermakers voor de badkamer

Dromen is misschien wel het makkelijkst als je nog niet concreet hoeft te zijn. Een echte badkamer bouwen staat hoog op mijn wensenlijstje, maar dat kan ik voorlopig nog helemaal niet doen. De grootste aanschaf die ik voor onze badkamer heb gedaan de afgelopen tijd is een badbucket, en dat was allesbehalve een miskoop. Het is mijn perfecte voorproefje op hoe het kan zijn om een echt bad te hebben. Wat is dat fijn! Het is het plekje om te mijmeren over hoe mijn ideale badkamer met vrijstaand bad eruit zou zien. Droom je even met me mee?

Kleurrijke basis en natuurlijke materialen

Wat ik zie als ik over mijn toekomstige badkamer nadenk is kleur en natuurlijke materialen. Een roze, gele of groene tegel op zowel de vloer als de wanden. Visgraat, vierkantjes of ruitjes; daar ben ik nog niet uit. Maar dat er kleur moet zijn dat weet ik wel zeker. Wat badmeubels betreft weet ik het nog niet goed, want dat moet ook maar passen in de ruimte natuurlijk. Ik weet wel dat ik graag voor natuurlijke materialen kies in combinatie met kleur. Een eiken badkamermeubel zoals een robuust open wastafelblad met mooie waskom erop zie ik dus wel voor me.

De waskom als eyecatcher

Waar je zoveel sfeer mee kan toevoegen in een badkamer is de waskom. Wit keramiek is echt niet je enige optie. Ik zou het erg gaaf vinden om een ronde natuurstenen of betonnen variant te combineren met al het roze wat ik in mijn hoofd heb. Dat is een mooie tegenhanger en maakt het geheel net wat minder zoet. En wist je dat er ook veel keramieken varianten met een patroontje of print te vinden zijn. Dat kan een neutrale badkamer ook juist net een stukje persoonlijkheid geven, waar je makkelijk in kan wisselen als je er na een aantal jaar toch niet meer zo blij mee bent. Scheelt weer een hele badkamerverbouwing, als je met zo’n detail al verschil kan maken.

Kranen zonder glans

Last but not least; de kranen. Je keuze voor bepaalde kranen kan de badkamer net afmaken. Helemaal strak wit met een zwarte kraan is al heel anders dan strak wit met klassieke variant. In mijn badkamer zie ik nu een zwarte kraan voor me, omdat ik zwart naast kleur erg mooi vind. Veel van mijn favoriete kleuren doen het erg goed naast zwart. Roze tegels, betonnen waskom en een matzwarte kraan. Ik zie het wel gebeuren. Of wat dacht je van Groene tegels, natuursteen en een matte gouden kraan. Dat kan hem ook prima worden.

Ik verzamel voorlopig nog lekker veel plaatjes van andermans badkamers op mijn Pinterest bord, dan ben ik er mocht het er ooit van komen helemaal klaar voor. Ben je ook badkamer plannen aan het maken? Bekijk dan mijn pinbord ook even voor inspiratie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s