White noise: slaaptip nummer één voor rusteloze baby’s

Kan je baby niet slapen, dan zal jij dat ook niet. De eerste maanden met een baby zijn dan ook vaak ontzettend vermoeiend. Dat een baby regelmatig wakker wordt voor een voeding is niets om te willen verhelpen, maar ook in slaap komen kan vaak lastig zijn voor een baby. Wil je het jezelf iets makkelijker maken? Dan kan je alle hulp gebruiken. Één van mijn favoriete hulpmiddelen is white noise, oftewel witte ruis. Ik begon hiermee met mijn telefoon, maar toen ik doorhad hoe goed het werkte heb ik die ingewisseld voor een white noise apparaat van Numsy.

Wat is witte ruis (white noise)?

White noise is een geluid waarbij alle geluidstinten samenkomen. Zoals bij licht een mix van alle kleuren binnen het spectrum wit licht oplevert krijg je bij witte ruis door een mix van alle soorten geluidsgolven de kenmerkende monotone ruis van white noise. Dat klinkt chaotisch, maar het is juist stabiel en monotoon. De contante ruis zorgt ervoor dat de hersenen zich op de ruis focussen en je minder alert bent voor omgevingsgeluiden. Dat creëert rust en maakt in slaap vallen makkelijker. Wil je meer lezen over white noise? Lees dan verder op het white noise blog van Numsy.

Hoe gebruik ik white noise?

Mijn baby is nu 14 weken en ik gebruik white noise sinds hij een week of 4 is. Hij kreeg meer moeite met zelfstandig in slaap vallen en ik wilde voorkomen dat voeden zijn slaapassociatie werd. Zelfstandig in slaap vallen is een must wil je dat je baby lekker gaat doorslapen dus dat wilde ik hem graag meegeven. Op een liefdevolle manier. Als hij moet huilen pak ik hem of aai ik over zijn bol, maar white noise zorgt vaak al voor veel rust en helpt werkelijk in slaap vallen. Als er echte onrust is of kramp dan pak ik het apparaat er ook bij. Het helpt een baby die overstuur is zich ook makkelijker aan je over te geven en tot rust komen. Vaak dans ik dus alsnog door de kamer met white noise op de achtergrond en een baby in mijn arm. De overgang van armen naar wieg lijkt wel net wat makkelijker met white noise op de achtergrond, want het geluid waarbij hij tot rust kwam blijft ook als de geruststellende armen loslaten. 

Ons white noise apparaat: de Numsy touch

Wij hebben een Numsy Touch. Een verfijnd white noise apparaat met niet alleen 25 natuurlijke geluiden met white noise, pink noise en brown noise, maar ook 3 yoga en alpha geluiden erbij. Super leuk, want overdag gebruik ik de alpha geluiden vaak als achtergrond als de baby in slaap mag vallen maar ook lekker kan relaxen. Grote broer vindt het fijn om met yoga muziek op de achtergrond te spelen. Zo brengt dit apparaat ons dus nog meer dan alleen die constante zoem waar baby’s zo lekker op in slaap vallen. Wat ik verder fijn vind is dat dit apparaat een goede batterij heeft waarmee je de hele nacht doorkan als je wil. Er zit ook een dimbaar lampje op in verschillende tinten en dat is tegenwoordig mijn favoriete nachtlampje. Het kan zo lekker zacht aan, dat ik er ook bij in slaap kan vallen. Alles werkt met de mogelijkheid om een timer in te stellen. Dat is heel fijn. Het apparaat kan dus vanzelf na een half uurtje uit, als jullie al lekker liggen te knorren. Het ophangkoortje gebruik ik om hem makkelijk vast te houden als ik hem nodig heb tijdens het tot rust brengen van een baby die overstuur is, maar maakt het ook makkelijk om het apparaat mee te nemen of te bevestigen in de kamer.

Numsy+, hét platform voor ouders 

Naast dat Numsy die fijne witte ruis apparaten maakt, is het ook oprichter van het Numsy+ platform. In Numsy+ delen allerlei experts hun kennis en adviezen slaap-, ontwikkel- en voedingsproblemen bij kinderen. Er zijn elke maand live sessies waar je kan leren over verschillende thema’s van expert uit te praktijk. Er is een community waar je vragen kan stellen, kennis kan opdoen en successen en ervaringen kan delen. Zo krijg je directe feedback van het Numsy+ team en ouders binnen de community die de tips al eens hebben toegepast. Er is ook een Numsy+ Academy waar je alles kan leren op het gebied van slaap, ontwikkeling en voeding voor jouw kleintje tussen 0-10 jaar. De academy bevat talloze videos over de belangrijkste aspecten van je kindje, samengesteld door professionele en gecertificeerde slaapcoaches & pedagogen die al jaren ervaring hebben in hun vakgebied! Ik heb zelf nog niet gekeken op het Numsy+ platform, maar het klink in ieder geval een stuk overzichtelijker dan het uren Googlen en de tegengestelde berichten die je dan vindt.

Heb jij al gebruik gemaakt van witte ruis? En werkt het bij jullie ook zo wonderbaarlijk goed?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s