Kinderkamer met ruimte thema

Een aantal maanden geleden moest ik het behang vanwege een vochtprobleem in de kinderkamer vervangen. Dat dat het aanleiding zou zijn voor een kleine make-over wist ik toen nog niet. De kamer heeft nu naast jungle invloeden ook wat van een ruimte thema. Tijd voor een kijkje in de kamer en wat inspiratie voor kinderkamers met ruimte thema. Wie weet breng ik mezelf ook nog op ideeën om nog wat extra accenten uit het heelal toe te voegen. Dat zal hier namelijk wel in de smaak vallen.

Nieuw behang: stargazer van Creative Lab Amsterdam

Het behang moest dus vervangen worden terwijl ik nog lang niet uitgekeken was op het vorige behang van Creative Lab Amsterdam. De eerste keus was weer een printje uit hun collectie dus. Daar zit zoveel moois tussen dat ik het minder erg vond het vorige eraf te halen. Het is wel iets heel anders geworden. We zijn van de schattige lichte jungle monkey print naar het donkergroene stargazer gegaan. Dat geeft de kamer zo’n andere uitstraling meteen. En de gouden sterren gaven directe inspiratie om iets meer met het nachtelijke ruimtet hema te doen. Het is de perfecte basis voor een kamer waarin jungle en de ruimte samenkomen. En ik verwacht ook hier nog lang niet op uitgekeken te raken.

Het feestje van de ruimtekamer: het zonnestelsel

Al tijdens het plakken van het behang wist ik dat deze er moest komen: de mobiel van het zonnestelsel van Authentic Models. Dit is zo’n gaaf ding. Alle planeten in de lucht op de juiste plek ten opzicht van elkaar en van de zon. Het is niet alleen heel mooi om naar te kijken, maar helpt ook begrijpen hoe het zonnestelsel in elkaar zit. Het is een mooie aanleiding voor gesprekken over de ruimte voor leergierige kinderen en ouders. Ik moet bij de meeste vragen toch echt even onderzoek doen en leer daar zelf ook van. Deze toevoeging is echt het feestje van de kamer geworden en heeft mij ervan overtuigd dat iets in moois aan het plafond een kamer echt kan afmaken. Mosi wil nu zelf graag nog een wereldbol op standaard toevoegen aan zijn kamer, zodat hij kan zien waar alle landen zijn. Dat begrijp ik best, na deze mooie planeten in de lucht.

Maan draadlampje: zelf maken of kopen?

Ik schreef al eens een blog over een DIY draadlampje. De maan was de grootste uitdaging, maar blijft wel een toffe aanvulling op in eigenlijk elke kinderkamer. Nu zijn ze inmiddels in overvloed te koop, dus zelf knutselen is niet meer nodig, maar het blijft wel erg leuk om iets handgemaakt in de kinderkamer te hangen. Naast draadlampjes zijn er natuurlijk ook gave andere lampen in de vorm van de maan. Hartendief heeft erg leuke lampen waarbij de afbeelding verandert als je het licht aanzet.

Persoonlijke sterrennacht posters

De persoonlijke posters van MrStarsky zijn niet alleen leuk om te geven, maar ook om zelf aan te schaffen voor in de kinderkamer. Ik zie zo’n sterrenhemeltje met de dieren van Marta Abad Blay in ieder geval wel als mooie match tussen jungle en ruimte thema. Ook hebben de makers van The Birth Poster nu een nieuw concept: The Stars Above. Ze maken nu ook strakke posters met de sterrenhemel boven een bepaalde plek op een bijzonder moment. Je kan kiezen uit elf kleuren en het design is zo dat het eigenlijk in elk interieur wel past. Niet specifiek voor de kinderkamer dus, maar wel tijdloos en een leuke persoonlijke toevoeging in huis.

Jungle Mumble Design zon & maan

De zon en de maan zijn onlosmakelijk verbonden met de ruimte. Een mooie toevoeging aan een kleine posterwand in de kinderkamer kan daarom ook de zon/maan allegorie poster of de dubbelzijdige poster met de zon en maan van mijn posterwinkel Jungle Mumble Design zijn. Ook het kaartje met de roze panter in de nacht vind ik een leuke toevoeging aan zo’n thema wandje. Zelf aan de slag kan natuurlijk ook. Deze posters kan je ook gratis downloaden als kleurplaat en ik heb ook een raket kleurplaat toegevoegd voor de ruimtevaart liefhebbers.

Leuke accessoires met ruimte thema

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s