DIY: borstzakje

IMG_3690.jpg

Een simpel basic shirt kan je zo omtoveren tot een uniek exemplaar. Naai er een borstzakje op van een leuk stofje en je bent klaar. Deze DIY kost je ongeveer anderhalf uur en je shirt heeft direct een hele andere uitstraling. Ik heb dezelfde Afrikaanse stof gebruikt als voor Mosi’s bedje, maar het kan natuurlijk elke willekeurige wasbare stof zijn. Ook een leuk idee om een stukje van een deels versleten kledingstuk te gebruiken. Zo hoef je nog niet helemaal afstand te doen van een favoriet stuk met een leuk printje. Het leuke is dat je deze DIY natuurlijk niet alleen voor kinderen kan gebruiken, maar ook voor volwassenen. En dat heb ik natuurlijk ook gedaan; mama en Mosi hebben er weer een matching item bij.

Van dik stevig karton maak je een voorbeeld zakje. Dan knip je het stukje stof uit, net wat groter dan het stukje karton. Het stukje stof vouw je om het stuk karton heen en strijk je even zodat de vouwen er goed in staan. Als eerste naai je het bovenste lijntje zodat de omgevouwen stof blijft zitten en je een mooie siernaad krijgt. Daarna spelt je het zakje vast op het shirt zodat het tijdens het naaien goed blijft zitten. En nu kan je het gaan vastnaaien. Let op: naai de bovenkant niet vast, want dan is het geen zakje meer.

Ik doe alles met de hand, maar het kan vast nog veel netter met de naaimachine.

2 gedachtes over “DIY: borstzakje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s