DIY: draadlampje

Het werd wel weer eens tijd om een DIY te delen. Het is niet zo dat ik ineens heel weinig zelf maak. Ik ben alleen heel slecht in tussendoor het vooraf helemaal bedenken en dus ook de stappen te fotograferen. Ik ben meer van het type gaan met de banaan, niet lullen maar pellen, als het in mn kop zit dan zit het in mn kont. Ik begin gewoon – met een beeld in mijn hoofd – maar het is niet precies uitgedacht of uitgemeten. Bij mijn nieuwe lievelingsproject, de draadlampjes, heb ik er direct drie gemaakt en dat is dus wel het delen waard. Het is zo makkelijk en leuk! De inspiratie vond ik via een Instagram Story van @amberdevreng. Zij deelde haar mooie maanlampje en nog geen week later hingen hier drie verschillende exemplaren.

Dit is ook wel de perfecte tijd van het jaar om ledsnoertjes in te slaan en als je geen zin hebt om zelf te freubelen kun je nu bij bijvoorbeeld de Hema een LED ster vinden die een beetje hetzelfde idee heeft, of als je een echt kunstwerkje zoekt een van de mooierds van Zoe Rumeau. Het subtiele licht geeft een hele leuke sfeer in huis nu het zelfs overdag vaak donker is. 

Hier hangt Mosi’s naam nu aan de muur

Wat heb je nodig? 

  • Een stuk metaaldraad (Ik heb donkergroen en zilverkleurig gebruikt). Je vindt het op de tuinafdeling in de bouwmarkt
  • Een snoer LED lampjes (bijv. van Blokker, Xenos of Action)
  • Een tangetje om de draad af te knippen
  • Tape om de letters tussendoor vast te tapen aan de grond of een tafel

Hoe begin je?

Bij de maan was de grootste uitdaging om de juiste vorm te krijgen met maar twee paar handen. Tape is de uitkomst. Als er een stukje goed is, dan kun je het op de juiste plek houden door het aan de grond vast te tapen. Dat maakt het een stuk makkelijker vormen. Als je dan eenmaal een redelijk goede vorm gemaakt hebt, dan kun je het omwikkelen met de LED snoer. Let wel een beetje op dat je het gelijk verdeeld en dat je een stukje overhoudt zodat je het draadje nog ergens kwijt kunt als de lamp eenmaal ergens hangt.

De woorden en namen zijn iets moeilijker dan de maan. Ik vond het zelf heel handig om mijn laptop erbij te houden en via Google images de verschillende draadletters die er zijn als voorbeeld te houden. Het is namelijk best lastig soms om van de ene naar de andere letter een mooie overgang te maken. Het is ook niet perfect geworden, maar dat vind ik helemaal niet erg. Het is wel eigen. Als je een voorbeeldletter volgt is het best goed te doen, gewoon beginnen en lukt het even niet dan begin je gewoon opnieuw. Ook bij de letter heb ik steeds na een letter een stuk tape gepakt en het vastgeplakt aan de grond. Bij de letters is het omwikkelen met de snoer bovendien alleen maar handig, want het houdt alles lekker op zijn plek. 

Ik heb nu drie lampjes gemaakt en mijn volgende wordt hopelijk een lijntekening van een dier. Ga jij ook iets maken? 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s