Overnachten in De Oude Kazerne in Kaatsheuvel

Twee weken geleden hebben we iets gedaan wat ik eigenlijk veel vaker zou willen doen; een nachtje weg in eigen land. Dat doe ik dus bijna nooit, maar het is zo leuk! Van tevoren noemde ik het minivakantie, om het aan Mosi uit te leggen. En die naam klopt, want zo voelt het ook echt. We mochten slapen in De Oude Kazerne B&B Kaatsheuvel. De perfecte uitvalsbasis voor een dagje Efteling, maar ook op zichzelf al een hele beleving. Slapen in een oude brandweerkazerne, dat is toch cool.

Logement De Oude Kazerne

‘’Tulatulatula’’ hoor ik regelmatig uit een hoekje in de kamer. Mosi houdt van sirenes, zoals eigenlijk alleen kleine kinderen dat kunnen. Hij heeft geen idee van de wereld achter de sirenes en vindt het allemaal alleen maar stoer. Dat gevoel is na ons bezoek aan De Oude Kazerne alleen maar versterkt.  En niet alleen voor Mosi is het bezoek onvergetelijk, ook ik heb genoten. Naast dat er veel brandweer accessoires zijn die verwijzen naar de originele functie van het pand, is het ook erg sfeervol en met behoud van karakter ingericht.
Er is één tweepersoonsbed en een kamer met 2 stapelbedden. Het matras lag zo goed, dat ik durf te zeggen dat het nog beter is dan mijn bedje thuis. Heb je dat nooit meegemaakt? Ik lig meestal eerst te woelen in een nieuw bed, maar hier dus niet. En dat terwijl ik eerst het boek met indringende verhalen van brandweermannen en -vrouwen heb gelezen wat ik op het tafeltje vond. Maakt het verblijf nog even iets specialer. Ook voor kinderen liggen er boekjes klaar, daar was Mosi dan weer heel blij mee.
Wij waren bij aankomst erg moe na een dag Efteling en hebben ’s avonds pizza gegeten van de Domino’s (dat zijn de buren), maar het logement ligt aan het dorpsplein waar je naar horen zeggen ook heerlijk uit eten kan. Om 8 uur ’s ochtends begon het Carnaval in de tent op datzelfde plein. Mosi heeft nog even meegedanst vanuit het tuintje voor het appartement, maar je begrijpt dat wij toch redelijk snel vertrokken zijn. Op naar de Loonse en Drunense Duinen, een prachtig wandelgebied waar je vanuit De Oude Kazerne ook in 10 minuten bent. Wat een wereld van verschil met het confetti versierde dorpsplein op zo’n feestdag. Alle rust en kalmte. Precies wat we nodig hadden om het uitje in Kaatsheuvel af te sluiten.

Wil jij ook een nachtje slapen in De Oude Kazerne? Met code MAMAMOSI10 krijg je 10% korting op je boeking bij De Oude Kazerne. Deze code is geldig t/m juni 2019.

De Efteling met een driejarige

Ik denk niet dat er veel mensen twijfelen aan de geschiktheid van de Efteling met een driejarige. De Efteling is echt voor iedereen. Toch ga ik mijn ervaring delen, want wij hebben bijna alle hoeken van het park gezien. Jaren was ik al niet geweest en hoe leuk is het dan om opnieuw in al die attracties te stappen maar dan met je eigen kind. Nu zijn er dingen waar ik vooral van genoten heb en weer hele andere dingen die Mosi het allerleukst vond. Hij vindt de ontmoeting met de Sprookjessprokkelaar en zijn rondje in de stoomcarrousel het leukst. Ik vind de Droomvlucht en Symfonica erg mooi. Samen hebben we het Sprookjesbos bovenaan staan. Daar zijn we begonnen en hadden we eigenlijk best wat langer over mogen doen. Dat is dus meteen mijn eerste tip. Neem de tijd voor het Sprookjesbos. Dit is de plek waar je zelf het tempo bepaalt, in plaats van dat het karretje waar je in zit dat doet. Hoe meer tijd je neemt, hoe meer verwondering er kan ontstaan. Aan de rand van het Sprookjesbos kwamen we de Sprookjessprokkelaar tegen. Dit heeft toch echt het meeste indruk gemaakt op Mosi. Hij praat er nu nog over. Ze speelden het dan ook zo leuk!
Mijn tweede tip is: ga op een doordeweekse dag (in februari). Het was schoolvakantie in regio midden, maar we hebben werkelijk nergens in de rij gestaan. We konden overal zo doorlopen. We hebben zelfs een boottocht van 20 minuten gemaakt, wat een goed idee was want zo kom je toch even tot rust. Kiezen was niet nodig, want als er geen rij staat kan je heus al je favorieten in een dag wel langs. En de derde tip is natuurlijk: blijf lekker slapen in Kaatsheuvel. Zo verleng je de verwondering nog even omdat je niet teruggaat naar de realiteit van het ‘gewone leven’. Heerlijk samen nog even alle tijd nemen om na te praten maakt het tot een echte unieke ervaring. Ik zal hier nog lang met veel plezier op terugkijken.

De Loonse en Drunense Duinen

Na ons Efteling avontuur en het nachtje in de De Oude Kazerne zijn we naar natuurgebied de Loonse en Drunense Duinen gegaan. Ik hou erg van wandelen. Lekker buiten zijn brengt mijn gedachten tot rust. Dat is na een overprikkelend dagje als dat in de Efteling geen overbodige luxe kan ik je zeggen. Toen de muziek uit de carnavalstent dreunde zijn we dus ook nog net iets sneller richting deze waanzinnige vlakte gereden. Wij wonen vlakbij het strand, dus zand zien we genoeg. Maar zand heeft in de Loonse en Drunense Duinen weer een hele andere herkomst. Ik vond het erg bijzonder. De combinatie van het naaldbos met de grote zandheuvels is in onze buurt ongekend. Leuk om zo weer iets nieuws van de Nederlandse natuur te ontdekken. Het was erg miezerig en guur weer, dus we hebben onze wandeling vrij kort gehouden om snel op te warmen in het café aan de rand. Wel ga ik graag nog eens terug, om dit Sahara-achtige gebied middenin Brabant verder te ontdekken. Wat moet het ook mooi zijn als de heide in bloei staat. Dit Nationaal Park is top tip in combinatie met een bezoek aan de Efteling.

Zoals ik al zei doe ik dit dus veel te weinig. Een uitje in eigen land. Heb jij een tip voor een volgende minivakantie? Ik denk zelf aan een waddeneiland, maar er is vast veel meer moois te ontdekken.

Een gedachte over “Overnachten in De Oude Kazerne in Kaatsheuvel

  1. Wat ziet die kazerne er tof uit Rio! Ik twijfel over de Efteling, wacht denk ik nog even want afgelopen jaar sprookjeswonderland vond Tijmen het sprookjesbos echt veeeeels te spannend! Nu moet hij volgende maand nog 3 worden dus ik geef ‘t nog n half jaar ofzo. Wil ook wel weer eens naar de Efteling, serieus, 1 x in mijn leven geweest.

    Ik tip Zuid Limburg! Top als je van natuur houdt. Want het landschap is daar weer totaal anders!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s