Soxs: (h)eerlijke sokken

Ik heb iets met sokken, dat heb ik altijd al gehad denk ik. Sokken rollen vond ik vroeger al leuk om te doen en het lijkt erop dat Mosi er hetzelfde over denkt. Als ik een stapel klaarleg om te op te rollen loopt hij al snel met handen vol sokken door het huis – alsof het knuffels zijn. Ook gaan zijn sokken de hele dag uit, om vervolgens naar me toe te komen om ze aan te laten doen. Dat zijn voetje erin verdwijnt vindt hij super grappig.


Afgelopen week kwam ik het merk Soxs tegen. Ze maken (h)eerlijke schapenwollen sokken voor kinderen en volwassenen. Superfijne huissokken dacht ik zo. En wat het nog leuker maakt is dat je bij de babysokken een tube anti-slip geleverd krijgt waarmee je de sokken van een persoonlijke antislip kan voorzien. Ik ben gek op personaliseren dus dit was direct een match. Een dubbele match eigenlijk, want ik heb natuurlijk ook direct een paar voor mezelf besteld. Mosi en ik hebben dus allebei heerlijke warme voetjes – als hij ze niet te vaak uittrekt tenminste.

100% natuurlijk en zonder kriebel

Soxs zijn gemaakt volgens de uitgangspunten van IWTO. Dat wil zeggen dat ze 100% natuurlijk en duurzaam geproduceerd zijn. Ze zijn gemaakt van superzacht ecowol van Nieuw Zeelandse schapen die op een diervriendelijke manier worden geschoren. Bij wol denk je al snel aan kriebel, maar deze sokken kriebelen écht niet. Ze zijn heerlijk warm, maar je zal geen zweetvoeten krijgen vanwege de vochtregulerende en ademende eigenschappen van het wol. Je zou ze in je schoenen kunnen dragen, maar dat is misschien een beetje strak. In laarzen, als skisokken of als pantoffels zijn ze perfect. En heb je net als ik snel koude voeten in bed? Dat is met Soxs ook verleden tijd! Vanwege de ideale pasvorm gaat dat ook niet vervelend knellen; Soxs zijn namelijk elastisch en vormen zich naar je voet.

Een origineel cadeau voor een hippe baby

De babysokken zijn echt een topcadeau. Zoals ik eerder al noemde ben ik ontzettend fan van het persoonlijke karakter doordat je zelf de antislip laag kunt aanbrengen. Zo kun je als gever een leuke eigen draai geven aan de sokken, maar ook voor de ouders is dit leuk. De eerste maanden heeft een baby natuurlijk nog geen anti slip nodig, maar het leuke is dat de sokken meegroeien tot maat 29. Een duurzaam cadeau waar het kindje de eerste vijf jaar mee vooruit kan. Ik zet hem in ieder geval vast op mijn lijst met originele kraamcadeau’s.

 

 

Een gedachte over “Soxs: (h)eerlijke sokken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s