Prachtige prints van Papu Stories

Wij lopen er weer (t)winning bij deze lente. We werken samen met Papu voor de collectie van dit seizoen en dat vind ik zo leuk. Ik ben dol op dit merk. Het is zo lekker arty. Ze volgen de mode niet, maar creëren echt een eigen stijl. Lekker eigenwijs en tijdloos, daar hou ik van. De kwaliteit is top, alles wordt met zorg in de EU gemaakt en Papu is koploper in het maken van duurzame beslissingen. YAY!

Als een fashion designer en kunstenaar samen komen

Hoe komt het dat Papu zo eigen is? Het merk is ontstaan vanuit een samenwerking van een moeder/fashion designer en een kunstenares. De eerste collectie in 2012 was razendsnel uitverkocht, maar de klassiekers uit die eerste collectie zie je elke keer weer terug. De patch leggings, de baggy broeken en de Kanto dress bijvoorbeeld. Kenmerkend is de unisex look, het speelse doch stijlvolle design en de bonte kleuren en prints. Papu vertelt met elke collectie weer een nieuw verhaal. Dat zie je terug in het kleurpallet en de prints. Steeds weer iets anders dus, maar toch zo harmonieus op elkaar afgestemd dat je de verschillende collecties goed met elkaar kan combineren. Als ik Papu in een woord zou moeten omschrijven is dat uniek. Gebruik ik er een paar meer dan zou ik zeggen dat het de liefde voor de natuur en de stad feilloos samenbrengt.

De Berlin collectie

De eerste collectie van SS19 is de Berlin collectie. Geïnspireerd op Berlijn dus. Ik heb voor ons allebei een strepen item uitgekozen. Strepen zijn altijd goed. Je raakt er nooit op uitgekeken en het maakt je outfit toch direct spannender dan een effen kleur. Ik heb de lange gebreide katoenen cardigan en Mosi heeft een gebreide broek en een vest in dezelfde print. Wat staat dat pak hem gaaf. Waar we ook komen als hij het draagt, hij vangt altijd wel wat complimentjes. En dragen we allebei onze strepen, dan is dat effect zelfs dubbel. Mosi heeft ook het Wall art shirt. Een super zachte longsleeve met een print geïnspireerd op de graffiti muren in Berlijn. Voor mij doet de print denken aan een schilderij.

De Tokyo collectie

De tweede collectie is de Tokyo collectie. Die is dus geïnspireerd op Tokyo. Er is één print zo geweldig in deze collectie dat ik onze hele outfits ermee gemaakt heb. Ik heb gekozen voor de linnen items met Balloon print. Ik heb de boxy jurk. Een beetje oversized, maar dat vind ik zelf juist erg mooi. Mosi heeft een beetje puffy broek met een bijpassend shirt. Het geheel maken we lekker af met een pet in dezelfde print. Dat klinkt misschien overdreven, maar de kleuren zijn heel neutraal en het staat dus juist heel tof. Het is echt tot in de puntjes af. De keuze voor linnen is me ook heel erg bevallen. Het voelt fijn aan, ademt goed, staat mooi en droogt snel. Bovendien heeft dit natuurlijke materiaal de eigenschap dat het je goed koel houdt in warm weer en juist warm houdt bij lagere temperaturen. Dat is fijn, want de broek is nu al Mosi’s favoriet en hij hoeft dus niet tot het echte warme weer te wachten om hem te dragen.

Er volgt later nog een derde deel van de zomercollectie. Ben jij ook zo benieuwd?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s