Twinning: gele Tretorn Wings regenjassen

Nog precies één week en dan start de herfst. Nu kijk ik best alweer uit naar het verkleuren van de bladeren en lekker wandelen in het bos, maar het vervelende aan de herfst vind ik de regelmatige plensbuien. Kletsnat thuiskomen na het fietsen door een stortbui of veel te lang binnen blijven op een natte zondag. Daar moest ik een oplossing voor vinden. Een beetje een vrolijke het liefst, om die sombere dagen op te fleuren. Nou dat is gelukt; Mosi en ik lopen vanaf nu zodra er ook maar een klein wolkje te zien is in onze knalgele Wings regenjassen van Tretorn. We zijn een blij duo. Twinning is winging ;)!

naamloos-2039.jpg

 

Naar de kermis in het geel

De kermis is in de stad. Het is weer bijna Prinsjesdag en dat is de tijd dat in Den Haag de kermis op het Malieveld neerstrijkt. Nu heb ik daar zelf hele warme herinneringen in aan als kind en stond ik dus te popelen om Mosi ook eens mee te nemen. Niet omdat we zoveel attracties in gaan, maar gewoon om even te kijken. Veel is op de kermis toch in al die jaren niets veranderd. Het spiegelhuis, de zuurstokken en de grijpmachines. Alles is hetzelfde. Met zijn gele jas aan gingen we op pad. Mosi heeft zich laten verwonderen door de lichtjes, muziek, gekke tekeningen en apparaten. En wat kleurde hij goed in het geheel. We waren vroeg op vrijdagmiddag, een lekker rustig moment. Dus alle tijd om even lekker te dwalen. We zijn zelfs in de rupsachtbaan geweest samen. Die was natuurlijk ook geel.

naamloos-2174.jpg

naamloos-2192.jpg
Bananenvoeten, 70% van de tijd trekt hij zijn Bergstein laarsjes andersom aan

naamloos-2195.jpg

naamloos-2196.jpg

naamloos-2211.jpg

Tretorn Wings – kies je eigen kleur

Geel is voor mij de ultieme regenjas kleur, maar wel erg opvallend. Daar moet je maar van houden natuurlijk. Tretorn heeft ons model regenjas (Wings) ook in navy, zwart, dusty pink, forest green en oak red. Ik twijfelde zelf tussen roze, groen en geel. Dat zijn eigenlijk alle drie mijn favoriete kleuren op dit moment. Bij de kinderjassen zijn een aantal kleuren in precies dezelfde tinten terug te vinden; wat ik natuurlijk gaaf vind als matchy moeder. We hebben echt allebei een soortgelijke jas – in precies dezelfde kleur.
Mijn vorige regenjassen waren of puur functioneel ontworpen, of stiekem niet zo waterbestendig als je nodig hebt bij een goede bui. Deze nieuwe regenjas is zo mooi ontworpen dat ik hem zelfs draag als het niet regent. En als het wel regent zal ik hem niet betrappen op lekkage. Voor de kenner: hij heeft getapete naden, is 20% PU en 80% polyester en een waterkolom van 8000mm.

Scandinavisch assortiment

Tretorn maakt jassen voor dames, heren en kinderen. Outerwear, maar dan letterlijk. Van warme jas tot dunne regenjas. Alles is voor het buitenleven ontworpen, maar op zo’n stijlvolle modieuze manier dat je er met trots mee in de stad kan lopen. Om het Scandinavische weer echt te trotseren heb je meer nodig dan een jas en dus maakt Tretorn ook bijpassende regenbroeken en is er een heel assortiment laarzen en sneakers. Nu is het dat ik al regenlaarzen heb, maar mocht je de keuze nog moeten maken dan zou ik echt even bij Tretorn kijken. Ze hebben hele mooie korte modellen, perfect voor in de stad. In zoete kleurtjes als roze en geel, maar ook onopvallend zwart, groen of blauw. Zonder er direct als een boswachter uit te zien kun je met droge voeten op je bestemming aankomen. En ben je juist wel op zoek naar echt stevige laarzen voor boswandelingen? Daar is Tretorn dus ook specialist in. Ik overweeg de Viken II Low, daar kun je toch best op kantoor mee aankomen?

tretorn viken low.jpeg

Het strand opruimen in Tretorn

Gisteren hebben we meegedaan met de beach cleanup in Scheveningen in het kader van Clean Earth Day. Met een grote zak gingen we het strand op om achtergebleven vuil te verzamelen. Wat heb ik het meest gevonden? Lolly stokjes en peuken. Wat heeft Mosi het meest gevonden? Grote stukken drijfhout, meeuwenveren en schelpen. Nu was de verdeling dan ook bewust zo dat hij mooie dingen mocht verzamelen en wij de troep. Hij heeft wel erg goed geholpen met troep zoeken overigens en ik vind het een hele leuke speelse manier om al jong bij te brengen dat je de wereld schoon moet houden. Dat bewustzijn zit er niet vanzelfsprekend in namelijk. Nou was het stralend weer gister en daar hadden we veel geluk mee, maar aan zee waait toch een behoorlijk windje. Onze jassen hebben ons lekker warm gehouden, door de wind te breken, maar zaten niet in de weg bij het constante bukken voor het verzamelen. Lichtgewicht is precies wat je nodig hebt bij zo’n activiteit.

naamloos-2338.jpg

naamloos-2356.jpg

naamloos-2353.jpg

naamloos-2379.jpg

naamloos-2365.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s