Etsy favorieten: 7x handgemaakt houten speelgoed

Ik vergeet het heel vaak, maar eigenlijk is Etsy de leukste plek om cadeautjes te kopen. Voor een ander, maar ook voor jezelf. Nu liggen de pepernoten nog net niet in de supermarkten, maar ik ben wel alweer aan het kijken naar leuke cadeautjes voor de feestdagen. Nu de dagen weer korter worden, gaan ze immers sneller dan het licht. Ik heb liever mooi houten speelgoed in huis slingeren en merk dat Mosi er erg goed mee speelt. Daarom nu een favorietenlijst van 7 items die je op Etsy kunt vinden.

1. De houten graafauto van Happy Little Folks

Met Mosi in mijn achterhoofd kan ik geen lijstje met favorieten maken zonder graafauto. Dat is sinds deze zomer echt één van zijn lievelingsitems, zeker in de zandbak of de tuin. Uren kan hij met die dingen spelen. Zand erin, zand eruit. Zo’n mooie als die van Happy Little Folks heeft hij overigens nog niet. Die zijn bijna te mooi om buiten mee te spelen en zelfs fijn om ter decoratie op een plank te zetten. En het leuke is dat elke auto handgemaakt is en afgewerkt kan worden met een kleurtje naar keuze. Dat is nou precies het fijne van Etsy! Het wordt echt voor jou gemaakt. Happy Little Folks heeft naast deze auto o.a. ook mooie blokken in pasteltinten.

Happy Little Folks graafauto

2. Houten regenboog van Little Sapling Toys

Bij Little Sapling Toys vond ik deze mooie regenboog. Mosi heeft al een gekleurde regenboog waar hij erg veel mee speelt, maar het mooie van deze vind ik dat er gebruik is gemaakt van de verschillende kleuren hout van verschillende bomen. De bogen zijn van esdoorn-, walnoot- en kersenhout. Dat staat niet alleen prachtig in elk interieur, maar het is ook leerzaam. Little Sapling Toys heeft naast deze regenboog ook een boel ander houten speelgoed, waarbij gebruik wordt gemaakt van de verschillende natuurlijke kleuren hout. 
regenboog littlesaplintoys

3. Houten bomen van Wooden Caterpillar

Dit houten bos vond ik bij Wooden Caterpillar. Mosi heeft al veel (houten) dieren en daar speelt hij dolgraag mee. Er ontbreekt alleen wat en dat is een stukje ‘groen’. Hij heeft nog geen begroeiing om mee zijn speelveld mee aan te kleden en dit houten bos van Wooden Caterpillar helpt daar goed bij. Met 14 boompjes kan je een goed bos aanleggen. En het leuke is dat het allemaal verschillende soorten bomen zijn, dus ook leerzaam en een goede aanleiding om over de natuur te praten. Houten dieren heeft Wooden Caterpillar trouwens ook en ze zijn prachtig!


wooden catterpillar etsy.jpg

 

4. Houten huis met dieren van ROSTOKtoys

Het leuke van deze set dieren van ROSTOKtoys vind ik dat er ook een bijpassend huis bij zit. Dat is niet alleen leuk voor het spel, maar ook heel fijn om het opruimen te stimuleren. De dieren horen in het huisje, dus na het spelen gaan ze daar weer in. En wil je weer spelen, dan pak je het huis en heb je al je dieren bij elkaar. Bovendien is dit weer van dat speelgoed wat je niet hoeft weg te bergen. Dit huis is mooi genoeg om gewoon in je woonkamer te laten staan. De dieren zijn stuk voor stuk mooi en grappig ontworpen. Het is echt net anders dan veel ander houten speelgoed en met de ronde vormen aantrekkelijk voor kleine kinderhandjes. Daar hou ik wel van. Een tip voor de feestdagen; er is ook een kerstversie van dit spel. Een grote kerstboom waar je een heleboel kleintjes in kunt opbergen.

rostoktoys.jpg

5.  Ruimte thema evenwichtsspel van Wood and Yarn Toys

Bij Wood and Yarn Toys vond ik dit originele houten evenwichtsspel met ruimte thema. Het is een halve maan, waar je sterren, planeten en zelfs een raket op kunt balanceren. Een leuk spel voor jong en oud, want je kunt het zo uitdagend maken als je wilt. Deze spelletjes zie ik wel vaker voorbij komen, maar dit vind ik een erg gaaf design. Lekker neutraal en ook mooi als er niet mee gespeeld wordt. Wood and Yarn Toys maakt deze spelletjes ook in andere vormen, denk o.a. aan een zeeschildpad waar je zeedieren op kan stapelen. Erg leuk!

il_570xN.756618720_goa4.jpg

6. Houten stenen van Tumisshi

Afgelopen zomer zijn alle losse stenen die in de tuin lagen verzameld voor Mosi en elke keer vond ik er weer een paar binnen. Loopt hij op straat en ziet hij een leuk steentje dan beland die in zijn zak. Kortom, hij is een echte kleine stenen verzamelaar. Nu heb ik liever geen steentjes in huis, want alles komt onder het gruis en de krassen. Een goed alternatief is dan wel zo leuk natuurlijk en dat vond ik in de Etsy shop bij Tumisshi. Een set houten stenen, in verschillende vormen en kleuren. Je kan ermee stapelen, maar Mosi vind het ook leuk om ze gewoon in een zakje te doen en mee te slepen. Ik gok dat hij deze geweldig zou vinden. En ik vind ze heel mooi, een stuk mooier dan wat hij doorgaans van straat meeneemt.

tumisshi.jpg

7. De regenboog Pikler driehoek van Wiwiurka

En last but not least; de regenboog Pikler driehoek van Wiwiurka. Dit vind ik echt een prachtig stuk speelgoed. Mooi gemaakt en fantastisch om beweging binnen- en buitenhuis te stimuleren. Voor kleine kinderen perfect om zich aan op te trekken en voor peuters een geweldig klimobject. Mosi hangt nu regelmatig aan mijn bed om te ‘oefenen’ zoals hij dat noemt. Sinds hij mijn broertje een keer aan zijn trainingstoestel heeft zien hangen wil hij dat ook steeds doen en gebruikt hij daar verschillende meubels in huis voor. Super schattig! Groot speelgoed waar hij op/onder/tussen/achter kan is bij Mosi sowieso favoriet. Hij heeft echte wilde uurtjes waarbij hij even zijn energie kwijt moet en dan is zoiets als deze mooie driehoek perfect. Dat je hem kan opvouwen en opbergen maakt het voor ouders ook fijn, zo kun jij bepalen wanneer het tijd is om de klauteren en de rust weer in huis brengen als je hem opbergt. De regenboog Pikler driehoek van Wiwiurka staat onderaan deze favorieten lijst, maar bovenaan mijn persoonlijke lijstje van wensen voor Mosi.

il_570xN.1452142914_fyuj.jpg

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s