DIY met Ikea

Het is een klassieker, de knikkerbaan of het kralenspiraal. Hoe je het ook noemt, je komt hem overal tegen. In de wachtkamer, bij de kapper, op het kinderdagverblijf en in restaurants – hij lijkt onmisbaar in elke speelhoek. En dat begrijp ik, want ook Mosi speelt er graag mee. Ik vond de kleuren alleen niet zo mooi in onze woonkamer. Ik houd sowieso al niet erg van speelgoed met primaire kleuren, maar dit spiraal was echt een doorn in mn oog. Dus ik heb hem aangepakt en nu heeft Mosi een one-of-a-kind klassieker in zijn speelhoek, want klassiekers zijn niet voor niks klassiekers.

How-to:
De Mula knikkerbaan van Ikea is met de bekende inbussleutel makkelijk uit elkaar te halen. Na het schoonmaken en schuren was ik met 2 laagjes grondverf op de houten onderdelen en arcrylverf om het af te lakken wel klaar. De spiralen heb ik met radiatorlak geverfd, want dat had ik toevallig nog staan. Hier waren wel wat meer laagjes voor nodig, maar nu er al een tijdje mee gespeeld wordt ziet het er nog steeds goed uit. Het Ikea Bekvam krukje heb ik ook onder handen genomen. Dit was ook een kwestie van schoonmaken- schuren – gronden en lakken. De gele pootjes heb ik met acrylverf van Amsterdam geverfd, nadat ik de lijnen heb afgeplakt met schilderstape.

Tip voor de monochrome lovers; dit kan natuurlijk ook geweldig met zwart, grijs en wit.

IMG_2583

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s