Elk jaar een designstuk erbij

Nog één week en dan telt Mosi tot drie als je hem vraagt hoe oud hij is. Alhoewel, dat doet hij nu eigenlijk al. Hij slaat twee namelijk consequent over bij het tellen. De eerste twee verjaardagen heeft hij een designstuk cadeau gekregen. Gevoed door mijn eigen liefde voor mooie design meubels en vanuit de gedachte dat het verzamelstukken zijn die jaren lang mee kunnen. Wie weet zitten zijn eigen kinderen ooit wel op de design olifant die hij ooit voor zijn eerste verjaardag kreeg. Of staat de kleinere variant die hij volgende week ‘echt’ krijgt nog wel te shinen in zijn studentenkamer. De tijd zal het leren. Voor nu zijn we in ieder geval beiden super blij met de nieuwste aanwinst; de Vitra Eames Elephant Small in de kleur Buttercup.

eames elephant misterdesign-7170.jpg

Vitra Eames olifant

Voor zijn eerste verjaardag kreeg Mosi van mij de ijsgrijze Eames olifant van Vitra. Dit is echt stuk waar kinderen lekker op kunnen klimmen en zitten. Hij is al veel gebruikt en ziet nu twee jaar later nog piekfijn uit. De nieuwe kleinere olifant is geel en super vrolijk. Hij staat mooi bij de ijsgrijze ‘mama’, maar is ook tof gewoon ergens los op welke plek in huis dan ook. Mosi speelt echt met de kleine olifant, omdat hij wat handzamer is. Het is ook wel eens het stoeltje van één van zijn poppen. Net zoals zijn poppen een eigen bedje hebben, is er nu dus ook een designstoel voor ze aanwezig. Naast dat het fijn speelgoed is, wat je niet hoeft op te ruimen, is het ook gewoon een mooie eyecatcher voor het volwassen interieur. Er zijn 7 verschillende kleuren, waaronder zwart en wit, dus je kunt het zo bont maken als je zelf wilt.

eames elephant misterdesign-7200.jpg

Charles en Ray Eames

De Eames Elephant Small behoort tot de collectie van Vitra. Eames Elephant Small behoort tot Vitra. Vitra biedt objecten aan met een stukje geschiedenis. Dit komt voort uit het ontwerpfilosofie van Charles en Ray Eames. Dit echtpaar komt van een kunst en architectuur achtergrond. Ze begonnen met het ontwerpen van brancards en beenspalken uit gevormd multiplex. In 1946 toonden ze hun experimenteel meubilair in het New York Museum of Modern Art, waaronder het ontwerp van hun olifant. Charles Eames zijn bekendste ontwerp is de Vitra Lounge Chair, een ware klassieker onder de lounge meubelen. Daarnaast is het ontwerpersduo bekend van de Vitra stoelen, hoogwaardige kwaliteit stoelen in combinatie met een fantastisch design.

eames elephant misterdesign-7777.jpg

eames elephant misterdesign-7215.jpg

Leuke design kindermeubels

Ons nieuwe olifantje komt bij MisterDesign vandaan en ook de Panton Junior stoel die Mosi vorig jaar kreeg heb ik daar gevonden. MisterDesign heeft een hele brede design collectie, waaronder ook veel voor kinderen. Nu zou ik zelf ook graag op een designstoel zitten, maar is de drempel voor kindermeubels voor mij blijkbaar toch altijd net wat lager. Het is ook zo schattig juist in de kleine variant.
Daarbij zijn er ook veel design meubels die voor zowel kinderen als volwassenen erg gaaf zijn. Ik heb in de slaapkamer nu sinds een tijdje een Kartell componibilli kastje, wat ik eigenlijk voor Mosi kocht. Dus kies je de juiste stukken? Dan ziet het kinderkamertje er niet alleen nu goed uit, maar zul je er nog heel lang plezier van hebben.

eames elephant misterdesign-7177.jpg

eames elephant misterdesign-7195.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s