Een design klassieker – de Verner Panton

Zo rond mijn 12e levensjaar kreeg ik een zwak voor mooi design. Ik keek graag woonprogramma’s en tekende voor ik naar bed ging mijn zelf verzonnen stoelen, tafels, klokken en bedden. In interieurwinkels keek ik mijn ogen uit en had ik het al snel voorzien op een Philippe Starck kuipstoel. Die is er echter nooit gekomen. Het is zelfs toeval dat ik nu überhaupt een ‘echte’ design stoel onder mijn kont heb. Ik liep laatste namelijk toevallig tegen een stel afgedankte Knoll Bertoia Draadstoelen aan. Alsof het zo moest zijn. Ik ben dan ook ontzettend blij met deze aanwinst! Mosi begint toch wat jaartjes vroeger met dit geneugte; voor zijn tweede verjaardag krijgt hij een Vitra Verner Panton Junior van MisterDesign. 

DSCF4816

Een Vitra verjaardag

Eigenlijk begon Mosi’s design collectie al eerder; voor zijn eerste verjaardag gaf ik hem de Vitra Eames Elephant stoel. Een olifant waar ik al jaren een zwak voor had, maar zonder kind toch niet echt aan mezelf kon verantwoorden. Nu ik deze spulletjes als cadeau voor mijn kind kan kopen lijkt het sowieso ineens een veel makkelijkere beslissing. Mooi design heeft toch een prijskaartje, maar ik heb nog geen dag spijt gehad van de aankoop. Vitra produceert al sinds de jaren vijftig prachtige en unieke stoelen, tafels, lampen en woonaccessoires. Ik zou met gemak elk jaar een prachtig item aan Mosi’s collectie kunnen toevoegen. Zo vul ik mijn huis met prachtige items en bouwt hij een waardevolle set cadeaus op, want al ziet hij de waarde nu niet echt. Ik kies de producten waar hij ook nu al heel veel plezier van heeft.

20170721-20170721-DSCF6845

De Vitra Panton Junior Chair

De Vitra Verner Panton stoel; hij had al bijna in de volwassen versie aan de eettafel gestaan. En wie weet komt dan binnenkort wel, want nu Mosi de kindervariant heeft wil ik dolgraag ook een grote. Het is een klassieker; iedereen herkent hem al designstoel. Het prachtige ontwerp heeft vele prijzen gewonnen en was vanaf dag één een lieveling. Door de zwevende constructie heeft de stoel geen achterpoten, wat een zachte vering tot gevolg heeft. De z-vorm doet denken aan een zittende persoon en is daardoor heel karakteristiek en expressief. De samenwerking tussen Vitra en Verner Panton begon begin met deze stoel. Vitra was namelijk de enige fabrikant die de stoel kon fabriceren. Het bleek een vruchtbare samenwerking, want Verner Panton maakte nog veel prachtige en iconische ontwerpen voor Vitra. Zowel de junior als de normale stoel is er in 6 verschillende kleuren. Voor elk interieur een goede match dus.

Panton-Junior-Zoo-Timer-Kinderzimmer-Ambientebild

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s