Review: mijn ervaringen met de Ergobaby Omni Dream draagzak

Baby Manu is inmiddels bijna 4,5 maand oud en ik heb hem al veel gedragen. Ik wissel af tussen de Ergobaby Omni Dream draagzak en de Aura draagdoek van Ergobaby. Over de draagdoek schreef ik al een blog en ook voor de bevalling schreef ik al eens over het kiezen tussen een draagzak en draagdoek. Nu zal ik na een aantal maanden gebruik te hebben gemaakt van de Ergobaby Omni Dream draagzak in deze blog schrijven over hoe dat bevalt. Wil je alleen weten of ik tevreden ben? Dan hoef je niet meer verder te lezen, want ja dat ben ik zeker! De draagzak of draagdoek hoort wat mij betreft echt op het lijstje newborn musthaves. 

De eerste keer in de draagzak
Mini baby met het liefste kruintje

Veel buiten wandelen in de draagdoek

De Ergobaby Omni Dream draagzak kan nog jaren mee, want zelfs een peuter kan er nog in gedragen worden. Hij zal nog op veel boswandelingen meegaan voorspel ik nu. Ook in de eerste maanden was het de draagzak die ik vaak gegrepen heb om Manu buiten in te dragen. Met zijn soepele wollen pak van Engel zit de draagzak nog fijn, terwijl ik de draagdoek liever binnen gebruik met minder kleertjes eronder. Met een baby geboren in december heb ik de draagzak veel gebruikt om in de kou toch naar buiten te gaan. Met hem dicht bij mij, onder de draagjas, was ik er toch zeker van dat hij niet koud zou worden. Heel fijn! En hij vond dat ook, want hij viel zo in slaap tijdens onze wandelingen. Je trekt de draagzak zo aan en weer uit, dus ook als je tijdens de wandeling je baby er even uit wil halen is dat geen gedoe. Een extra handje in de buurt om wat gespjes aan te trekken is wel handig, maar ook alleen gaat het me prima af. Dat de riem rond je heupen lekker stevig is, maar het ook dat het gewicht goed verdeeld wordt en de draagzak fijn draagt. Vanaf 5 maanden kan deze draagzak ook gebruikt worden om met het hoofdje naar de wereld te dragen, wat ik dan thuis wellicht af en toe zal doen. Voor dragen op de heup of rug kan de draagzak gebruikt worden vanaf ongeveer 6 maanden. Zeker rugdragen vind ik heel fijn als kindjes wat groter en zwaarder worden. Ze kunnen dan ook wat makkelijker meekijken. We zullen er hopelijk dus nog jaren mee dragen.

De Ergobaby Omni Dream, een veelzijdige draagzak

Zoals ik hierboven al even zei is de Omni Dream draagzak te gebruiken op buik, heup en rug. En als je op de buik draagt kan het gezichtje naar je toe, of van je af. Maar dat is niet het enige. Je kan ook de schouderbanden op verschillende manieren gebruiken om zo een positie te kiezen die voor jou het fijnst draagt. Ik verwachtte deze veelzijdigheid in eerste instantie niet van een draagzak, maar ik ben er wel erg blij mee. Elk lichaam is anders en elke baby is anders, maar met zo’n veelzijdige draagzak kom je eigenlijk altijd wel op een positie die prettig is voor allebei. Het gemak waarmee je een draagzak als je die eenmaal hebt afgesteld op jouw voorkeur aantrekt is ook zo’n voordeel. Bij momentjes van kleine onrust, zoals tijdens het maken van het ontbijt voor grote broer de eerste maanden, was de draagzak een uitkomst. Je hebt het lekker snel om en zodra de kleine man in de draagzak zat ging de onrust meestal voorbij en anders had ik hem in ieder geval dichtbij. Nu hij wat groter is kan hij zich beter vermaken en is het minder ‘nodig’, maar een wandeling buiten op een onrustig dagje doet nog steeds wonderen. Hij doet uiteindelijk vaak een dutje en ik geef hem af en toe een kusje op zijn hoofdje. Juist op de dagen die wat lastiger zijn is dat zo fijn om allebei even tot rust te komen. En op alle andere dagen is het ook vaak gewoon heel praktisch om een te zijn met je kind en geen wagen voort te duwen. Denk aan smalle bospaden, drukke winkelstraten of bij uitstapjes met de fiets.

Koffie voor mama, dutje voor Manu

Meer draagzakken van Ergobaby

Ik heb voor de veelzijdige Omni Dream draagzak van Ergobaby gekozen, die gemaakt is van heel zacht katoen. Wat ik fijn vind is dat je met deze draagzak erg lang kan doen, omdat hij met jou en je kindje meegroeit. Heb je een vakantie in een warm land op de planning waar je graag gebruik zou willen maken van een draagzak? Dan kan je misschien beter voor een variant met SoftFlex Mesh kiezen. Deze ventileert goed en houdt jullie beiden koel. Ergobaby heeft daarnaast nog een aantal draagzakken, waaronder de Embrace. Deze is specifiek voor newborns ontwikkelt en combineert het gemak van de draagzak met de knusheid van een doek. Ideaal dus als je niet wil kiezen tussen een draagzak en een draagdoek.

Waar kies jij voor? Een draagzak of draagdoek, of net als ik allebei.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s