Slapen op en onder de wol van Daaloumaa

Wat ik al snel wist toen ik een winterbaby verwachtte is dat er veel wol in huis zou komen. Mijn eigen garderobe bestaat al steeds meer uit wol, de dekens op de bank zijn van wol en ook de babykleding is zoveel mogelijk van wol. Van romper tot buitenpak en van wikkeldeken tot knuffeltje. Lekker veel wol in huis. En toen kwam ik Daaloumaa tegen en heb ik het wolfeestje naar het volgende level kunnen trekken. Een wollen hoeslaken voor het wiegje en een lekkere dikke wollen wiegdeken. We hebben er al 6 weken plezier van. En dit feestje is nog niet klaar, want mijn wollen kussen is inmiddels besteld. Slapen zoals mijn baby zal ik.

Wollen wiegdeken, wollen wikkeldeken, wollen pakje en wollen slofjes

Vanuit de liefde voor merino wol

Daaloumaa is ontstaan vanuit de liefde voor merino wol. Je vindt er van alles om je bed helemaal vol wol op te maken. Matrastoppers, dekens, dekbedden, kussens en zelfs een kruikenhoes van het zachtste merino wol. En omdat alles in Nederland ontworpen wordt, maar daarna met de hand gemaakt wordt in Bulgarije is maatwerk ook mogelijk. Dus heb jij een extra groot familiebed? Dan kan je gewoon bij Daaloumaa terecht. De collectie van Daaloumaa wordt uitsluitend van Oeko-tex-100 gecertificeerde materialen vervaardigd en de wol draagt ook de titel ‘medicinaal’ wol. Dit omdat er geen giftige stoffen zijn gebruikt bij het reinigen en vervaardigen van de wol. Er is bewust voor gekozen om ‘cruelty-free’ merino wol te gebruiken. Dit houdt in dat de wol geen lederen achterzijde heeft, dus de merinoschaap in leven blijft, maar dat de wol ‘teddy’ geweven wordt op een katoenen basis. Een ander groot voordeel hiervan is dat alleen de beste wol geselecteerd kan worden om te weven. Zo zijn niet alleen wij blij, maar de schaapjes ook.

Op en onder de wol van Daaloumaa

Waarom kiezen voor merino wol?

Merino schapen hebben 10 keer meer haren per oppervlakte dan een ‘gewoon’ schaap en de haren zijn dan ook veel zachter van structuur en kriebelt daardoor niet. Dat zijn precies de eigenschappen die je nodig hebt als je lekker wil kunnen slapen op of onder wol. De meeste babykleding hier in huis is ook van super zacht merino wol gemaakt. Maar naast dat het lekker zacht is heeft de hoge dichtheid haren van het merino schaap ook een hogere isolatiewaarde dan andere wol. Daarmee kan de wol de warmte dus beter binnen óf buiten houden. Dit samen is de reden om zeker met een baby voor wol te kiezen. Goed op temperatuur houden is belangrijk en met laagjes wol kan dat bijna niet misgaan. Wol is temperatuurregulerend. Het houdt je warm als het koud is, en het houdt je koel als het warm is. Juist voor baby’s die nog moeite hebben om zelf hun temperatuur te reguleren is wol daarom perfect. 

Heerlijk slapen op het wollen hoeslaken

Hoe bevalt ons wollen nestje?

Een baby van 6 weken kan je nog niet vragen of hij lekker ligt, maar ik denk toch te begrijpen dat hij zijn wol erg fijn vindt. Het hoeslaken ligt in zijn co-sleeper, waar hij nog niet zo makkelijk zelf in slaap valt. De wol voelt niet koud met wegleggen en helpt daarbij dus een handje met in slaap blijven. De wiegdeken gebruiken we op veel manieren. Allereerst is het een fijne deken natuurlijk, maar daarnaast nog veel meer. Hij heeft in het grote bed gelegen om lekker warm op te liggen tijdens het voeden en is inmiddels ook een plekje om even samen op bed te liggen spelen voor de broertjes. Op dit moment ligt het dekentje in het Mozesmandje als matrasje en daar wordt ineens heerlijk knus in geslapen. Omringt door wol lukt zelf in slaap vallen zelfs ineens een stuk beter. Veel mogelijkheden met het wiegdekentje dus en het zal na de babytijd nog met plezier gebruikt worden. Door de kinderen, of door mij. Want ik ben ook helemaal fan van de zachtheid van Daaloumaa. Na een dutje op de dubbelgevouwen wiegdeken duurde het niet lang voor het wollen hoofdkussen in mijn winkelmandje lag. De zachte wol zorgt dat je snel ontspant en makkelijker tot rust komt. Precies wat ik tijdens de onderbroken nachten nodig heb. Ik kan niet wachten tot hij binnen is!

Knus op de wol in het mandje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s