Slapen tussen de dieren in Beekse Bergen

Mosi is dol op dieren. Vooral op giraffen. Voor zijn derde verjaardag kreeg hij daarom een paar dagen overnachten in Safari Resort Beekse Bergen. Het splinternieuwe park waar je kunt overnachten tussen de wilde dieren. Dat klinkt geweldig en dat is het ook! Van de bijzondere dieren tot de luxe lodges; het hele plaatje klopt. Wakker worden met nieuwsgierige struisvogels voor je neus, spelen terwijl de zebra’s passeren en in pyjama genieten van de giraffen die met zijn allen even een avondrondje rennen.  Het was echt ontzettend gaaf!

Beekse Bergen-8430.jpg
De hele dag giraffen
Beekse Bergen-8648.jpg
van vroeg tot laat

Safari Resort Beekse Bergen

Wij hebben Lodge nummer 618 gekozen (dat kan tijdens het boeken). Een mooie locatie met avondzon. Deze lodge is prachtig ingericht en geschikt tot 6 personen. Er zijn ook grotere huisjes, boomhutten en safaritenten te huur. Vanwege de fijne smaakvolle inrichting ben je bijna net zo lief binnen als buiten. Dat kan trouwens ook prima, want de grote glazen pui aan de voorkant zorgt dat je ook binnen goed zicht op de dieren hebt. Fijn, voor als het wat minder warm is. Wij hadden één avond geweldig weer en hebben heerlijk van de lange zomeravond genoten op het terras met pizza. Die kun je gewoon bestellen via de Beekse Bergen App. De bezorger stond een half uur later al voor de deur. Handig! De volgende avond werd het helaas toch binnen eten. Maar zelfs het servies is leuk, dus thuis eten is een feest. Voor echt wat boodschappen voor een lekkere maaltijd moet je wel even het resort uit, want in het winkeltje is niet zoveel te koop. Of gewoon gaan eten bij Restaurant Moto natuurlijk, waar je vanuit het buitenterras ook weer super leuk zicht op de dieren hebt.

Beekse Bergen-8511.jpg
Pizza & Giraffen, wat wil je nog meer?
Beekse Bergen-8503.jpg
Heerlijk spelen op het terras met een paar diertjes en wat stenen
Beekse Bergen-8601
Avondzon ❤
Beekse Bergen-8780
Geen zon, maar wel zebra’s. Ook goed!

Naast de wilde dieren – waar ik persoonlijk echt nog niet op uitgekeken was na 3 dagen – kun je in Safari Resort ook naar de (binnen)speeltuin, is er een animatieprogramma, een bowlingbaan en een zwembad. Dat laatste zag er super gezellig uit, maar Mosi was helaas een beetje bang. Bij je verblijf ontvang je ook de attractiepas, hiermee kun je o.a. naar Safaripark Beekse Bergen en Speelland Beekse Bergen. Dat hebben we natuurlijk allebei gedaan.

Beekse Bergen-8463Beekse Bergen-8468Beekse Bergen-8547Beekse Bergen-8561

Speelland Beekse Bergen

De eerste dag kun je pas om 15.00 uur de lodge in. We zijn daarom begonnen in Speelland Beekse Bergen, wat op zo’n 5 minuten afstand van het resort ligt. Dit park is heel fijn als het mooi weer is, want er is een mega glijbaan en je kunt er goed zwemmen. Als het wat minder mooi weer is, dan valt er een hoop af. Met Mosi heb ik in een zwaan gevaren. Verder vond hij de ‘gewone’ speeltuin eigenlijk het leukst. Hij is ook net iets te klein voor de meeste toestellen. Er zijn ook leuke wagentjes met autobanen, maar daar kon hij met zijn benen nog niet goed bij te trappers. Het treintje vond hij ook erg leuk, om naar de kijken dan. Ouders mogen niet mee en Mosi wou toch echt niet in zijn eentje het treintje in. Jammer! Volgende keer maar een vriendje of vriendinnetje meenemen, dat maakt het net wat makkelijker.

Beekse Bergen-8404
Dit vond hij zo cool

Beekse Bergen-8426

Safaripark Beekse Bergen

Jaren geleden ben ik zelf als kind naar Safaripark Beekse Bergen geweest. Ik kon me de giraffen nog wel herinneren en die waren ook nu weer heel indrukwekkend. Bij de autosafari komen ze heel dichtbij. Ze kunnen zich dan ook niet echt verstoppen. Veel andere dieren deden dat wel, maar ik geef ze ook geen ongelijk. Er rijdt toch heel wat langs op een dag. Op de helft van de autosafari kun je uitstappen om de wandelroute te volgen. Wat mij opviel in het park is dat veel dieren ontzettend veel ruimte krijgen. Wat ik echt super vind. Hier kunnen neushoorns rennen. Het is een mooi park, met veel leuke extra’s. Naast de autosafari kun je namelijk ook een bootsafari doen. Zo zie je de dieren eens vanuit een andere kant. Het hele park is mooi groen; de wandeling is leuk. Onderschat de lengte alleen niet. Ik had het kleiner verwacht en moest Mosi dus hele stukken dragen (terwijl de wagen in de achterbak lag).

Beekse Bergen-8694
Wat een wind
Beekse Bergen-8706
Eindelijk bij de olifanten

Beekse Bergen-8711

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s