BubaBloon – laat je ballon niet knallen

Ken je dat geluid van een nagel over een krijtbord? Of een vinger over een ballon? Kippenvel! Dat laatste geluid heb ik de afgelopen jaren veel te vaak gehoord, maar daar heb ik gelukkig nu een oplossing voor; de BubaBloon. Deze stoffen laag om de ballon heen zorgt ervoor dat hij niet kapot gaat en misschien nog wel belangrijker; geen irritant geluid meer maakt.

bubabloon-00317.jpg
Deze ballon slingert rustig in huis rond

BubaBloon

Het Engelse merk BubaBloon heeft een speciale stoffen ‘zak’ ontwikkeld waarmee een gewone ballon transformeert in een veilig, duurzaam, wasbaar en herbruikbare speelgoed ballon. Handig, want als je de BubaBloon en een ballon in je tas stopt heb je dus altijd een lichtgewicht bal bij je. Er zijn veel verschillende designs en kleuren, dus je kunt voor elk kind zo een eigen onderscheidende BubaBloon meenemen. Veilig voor de allerkleinsten, want de ballon kan (bijna) niet knallen en er kunnen dus geen stukken kapotte ballon rondslingeren. Ook fijn voor kinderen met latex-allergie; zo kunnen ze toch met een ballon spelen. 

BubaBloon instructies.png

bubabloon-00322.jpg

Onze ervaring met de BubaBloon

Mosi vindt de ballonnen geweldig. Ik was eigenlijk bang dat hij de extra laag om de ballon heen maar vervelend zou vinden, maar niets is minder waar. Hij ziet het gewoon als een ander soort ballon. Meer richting een ‘echte’ bal. De BubaBloon is door het stoffen laagje wat zwaarder dan een ballon en komt dus eerder naar beneden als je hem de lucht in gooit. Hierdoor kun je meer spelletjes spelen. Mosi vond bijvoorbeeld direct uit dat hij de BubaBloon in een wasmand kon gooien. De eerste stap richting een potje basketbal heeft hij dus gevonden. Normaal gesproken probeer ik ballen buiten huis te houden, maar met de BubaBloon kun je met een beetje opletten met een gerust hart laten spelen. Hij is zo licht, dat de meeste spulletjes er niet van om zullen vallen. Mosi heeft een leuke gestreepte BubaBloon met dieren, maar ik tip ook graag de Colour your own variant die zeker voor wat oudere kinderen fantastisch moet zijn. Deze kun je steeds opnieuw inkleuren met de uitwasbare stiften.

bubabloon-00318

bubabloon-00324.jpg

Colour your own bubabloon
Colour your own BubaBloon

Een gedachte over “BubaBloon – laat je ballon niet knallen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s