Merino wol voor de hele familie

Waar ik vroeger bij kleding vooral op de looks lette, kijk ik nu vaak eerst naar het label. Ik hou van kleding die op een verantwoordelijke manier is gemaakt, voor mens en milieu. Maar ook van goede kwaliteit. Zo kwam ik dus ooit op de website van Dilling terecht. Een Deens familiebedrijf dat al meer dan 100 jaar duurzaam wollen ondergoed maakt. Dan denk je natuurlijk direct aan een onderbroek, maar ik heb er fijne wollen hempjes voor mezelf en een merino wollen longsleeve en legging voor Mosi gekocht.

Kriebelt dat niet?

Bij wol denk je al snel aan kriebel. Wie heeft er geen vervelende kriebeltrui in de kast, die misschien wel warm is, maar te veel jeukt om te dragen. Daar was ik dus eerlijk gezegd ook bang voor, maar niets is minder waar. Er komt geen jeuk aan te pas. Dilling maakt dan ook al meer dan 100 jaar wollen kleding voor direct op de huid. Niets komt immers dichter op de huid dan ondergoed. Ze gebruiken de beste kwaliteit bio wol en katoen en produceren ook nog op een duurzame, eerlijke manier. En reken er maar op dat ze het zo gemaakt hebben dat het veel wasbeurten meekan. Het is tenslotte wel ondergoed.

Uldundertøj_til_dame_herre

De voordelen van wol

De wolvezels verwarmen tijdens de koude winterdagen het lichaam zonder het zweet op de huid te verzamelen. Op deze manier wordt de lichaamstemperatuur natuurlijk geregeld. Ook bij een vochtigheidsopname tot 33% voelt de wol nog niet vochtig aan. Ik draag dus ook al graag wollen truien, maar als je daar een katoen shirtje onder aantrekt, verlies je het voordeel al van de vochtopname natuurlijk direct. Nu weet ik nog dat Mosi als baby (in de zomer geboren) best wel eens een natte rug had als hij bijvoorbeeld in de Maxi Cosi had gelegen. Een katoenen romper is daarna dus nat en koud, maar een wollen romper was dan veel beter geweest. Hij klinkt als iets voor de winter, maar ook voor de zomer moet het heel fijn zijn.

Dilling-2

Wol voor jong en oud

Dilling heeft basics voor de hele familie. Van romper en pyjamapakje voor babies, tot ondergoed voor kinderen en ouders. Onderbroeken, shirts, longsleeves, leggings; eigenlijk alles wat je kunt bedenken als je aan onderkleding denkt. En dat in fijne basic kleuren. Mosi heeft heerlijk geslapen in zijn donkergroene merino wollen setje en kon daarna de hele ochtend lekker warm spelen. Sterker nog, hij heeft het shirt zelfs nog steeds aan, want het staat ook erg mooi bij zijn tuinbroek. Bijna te goed voor ‘onder’goed dus eigenlijk. En ik heb een heerlijk warm hemdje onder mijn kleding aan, waardoor ik dus niet elke dag als een koukleum met een dikke trui rondloop.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s