Meet Duukies: sokken voor het strand

Met Pasen zijn wij doorgaans in het bos te vinden voor een lekkere wandeling en hier en daar een opgespeurd chocolade ei voor onderweg. Dit jaar hebben we het echter anders gedaan. Geen boswandeling en geen chocolade. Wel eieren schilderen, maar daarna lekker naar het strand. We waren laat dus de zwembroek ging niet aan, maar we hebben wel de Duukies strandsokken uitgeprobeerd.

Duukies Beachsocks

Wat doen die Duukies dan?

Duukies zijn bedacht als vervanger voor de ouderwetse waterschoentjes, die eigenlijk helemaal niet zo fijn zijn in heet zand. Het zand gaat er namelijk gewoon doorheen en brand dan alsnog aan je voeten. Daar moest iets op verzonnen worden dacht moeder van drie Carlien van Hemert. Ze ontwierp de zachte beachsocks met leuke printjes die beschermen tegen heet zand, scherpe steentjes en schelpen, kwallen, splinters, verbrande voeten en uitglijden bij gladde vloeren. Dat is best een hele hoop! Ik vind het echt een topuitvinding en echt een stuk beter dan de waterschoenen die ik in mijn 30 levensjaren zelf heb gedragen. Bovendien zijn er dus mega veel vette printjes, dus altijd wel iets om bij je badpak of zwembroek te matchen.

Duukies beachsocks

Wat vindt Mosi ervan?

Mosi heeft de beachsocks nog niet in zee aangehad, dus hoe fijn hij het daarin vindt kan ik niet voorspellen. Wel was hij op het droge direct heel enthousiast. Hij vindt ze namelijk super cool. Er staan dino’s op! Hij kan ze makkelijk zelf aantrekken (dat is een must) en ze zitten lekker. Hij kan er goed op rennen en er komt geen zand tussen als hij aan het spelen is. Dat zijn voor hem wel de belangrijkste pluspuntjes denk ik. Ik vind het zelf super fijn dat ik niet bang hoef te zijn dat hij op een kwal stapt bij het rennen uit de golven. Vorig jaar heeft hij heel veel met zijn sandalen in zee gestaan, maar zodra daar zand tussen komt moest ik ze weer schoonmaken. Op het droge zand ligt in Scheveningen nog regelmatig een stukje glas. Met deze sokken aan heb je toch net iets minder snel een wondje op je voet. Ik ben dus zelf ook een stukje geruster als Mosi deze sokken aan heeft. Al ben ik ook erg blij dat hij nu wel van zand tussen zijn teentjes houdt. Twee jaar geleden moest hij er niets van hebben en hield hij dus liever gewoon zijn schoenen aan op het strand.

Ben jij nou een beetje jaloers geworden en wil je de Duukies eigenlijk ook voor jezelf? Dat kan. Er is ook een dames en herenversie. Lijkt mij ideaal! En ze zijn lekker klein, dus makkelijk meenemen. Ook jij hoeft dus niet te rennen naar zee ;).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s