Vijf keer fijne strandspullen met een kind

Wij wonen niet ver van het strand en gaan dus meestal op de fiets. Toch gaat er elke keer een hoop hebben en houwen mee naar de kust. Iets te spelen, smeren en smullen om te beginnen. En dan komt de rest er nog bij. Maar wat zijn nou de fijnste spulletjes voor in de strandtas? Ik heb wat op een rij gezet.

Speelgoed voor op het strand

Hier ga ik maar één merkje noemen en dat is Quut. We tikten het op de kop bij het gezelligste winkeltje van Den Haag, Pluk & Paloma, en nu wil ik geen ander speelgoed meer op het strand. Het is veelzijdig, stevig en mooi. Mosi heeft een grote schep met zeefje dat erin kan klikken, een set waarmee je o.a. kan ringgooien, maar ook kan harken en scheppen en zeven en een geweldig handige ronde emmer. Ik ben echt verkocht. Na jaren allerhande troep meeslepen naar het strand, hebben we nu eindelijk iets dat niet bij de eerste de beste kuil kapot gaat. Het enige waar je nu nog op moet letten is dat je het weer mee terug naar huis neemt, alle kinderen op het strand komen hier op af om het even te ‘lenen’ ;).

Swaddle in elke hand

De swalddle – een musthave – niet alleen voor op het strand. Mijn lievelingsdoeken met een baby, maar ook vijf jaar later nog lifesavers. Het is licht, droogt snel en heel handig. Ik gebruik een swaddle om op te zitten, om af te drogen, als dekentje, sjaal en zelfs als schaduwmaker. Je hebt alleen wat stokken nodig en je hebt zo een plekje zonder hete zon. Ideaal! In mijn strandtas vind je er daarom meestal minstens twee. Ik doe het voorlopig nog even op de collectie die ik heb aangelegd in Mosi’s babytijd, maar mocht ik een nieuwe aanschaffen dan kijk ik naar die van Play at Slaep. De kleuren zijn echt prachtig! Die zou ik ook als sjaal gebruiken als het niet nodig is omdat ik het even koud gekregen heb van een zeebriesje. Wat moet het een feest zijn deze kleuren naar het strand te brengen.

Super veilige zwembandjes

Zwembandjes: ook die gaan vanaf nu mee naar het strand. Mosi heeft de zee vorig jaar echt ontdekt en duikt er zo tot zijn middel in. De zwembandjes gaan nu dus altijd aan en we gaan samen wat dieper om vertrouwd te raken met het water. Lekker samen drijven en wennen aan hoe je in het water kan bewegen. De rode Swim Trainer is Mosi inmiddels ontgroeit en dus hebben we nu hele fijne nieuwe bandjes van Aquarapid. Deze Aquaringen zijn extra veilig. Binnen in het PVC buitenmateriaal zit een spons waardoor het kind zelfs blijft drijven mocht het bandje onverhoopt leeglopen. Daarbij zijn ze lekker glad en zonder schurende naden en is er maar 1 maat van 0 tot 30 kilogram. Fijne bandjes om de komende jaren plezier van te hebben, want ook de beginnende zwemmer zal bij zee nog wat hulp van de Aquaringen kunnen gebruiken. En Mosi heeft al ontdekt wat we er ook mee kunnen doen, in zijn badje in de tuin doen ze dienst als de perfecte bekerhouders ;).

Smeren, smeren & zon afweren

Ieder heeft zijn of haar favoriete zonnebrand merk volgens mij en ik ga hier ook een advies in geven. Daar heb ik me er simpelweg niet genoeg voor in verdiept. Wat ik wel weet is dat je gewoon niet moet wachten tot je op het strand bent met je eerste ronde insmeren. Doe het thuis! Zonder zand en met een kraan bij de hand. Dat scheelt een hoop gedoe en voorkomt dat het kind al in het zand rolt voordat de eerste veeg crème erop zit. Verder ben ik fan van uv-shirtjes. Mosi loopt in een hele mooie van Pacific Rainbow en vindt het zelf heel fijn dat dat toch een heel stuk smeren scheelt. Zeker als je maar kort op het strand bent maakt zo’n shirtje het leven makkelijker.

Schoentjes tegen het hete zand

Rennen door het hete zand naar de koele zee en dan kom je bij de scherpe schelpen. Help! Ik loop zelf altijd op slippers en moet dan na een rondje zwemmen op zoek naar waar die ook alweer lagen. Voor kinderen is dat natuurlijk geen doen. Dat kan je oplossen met de zwemsokken van Duukies. Die hebben antislip aan de onderkant (handig bij een gladde zwembadrand) en beschermen de voeten tegen heet zand, schelpen en van alles waar je niet met blote voetjes op wil staan. Een dikke aanrader, waar we dit jaar weer een nieuw paar van zullen aanschaffen.

Wat is volgens jou een echte strand musthave?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s