Scandinavische schoentjes met een missie

Mosi is een kleine mazzelaar. Hij heeft de fijnste schoenencollectie in huis. Met zijn laatste aanwinsten van Petit Nord Copenhagen erbij is hij helemaal winterklaar. Hij heeft een paar geweldige suede binnenschoenen en de leukste wol gevoerde boots met luipaardprint. Gelukkig is hij er net zo blij mee als ik en trekt hij ze beiden met veel plezier aan. En daar is niets vanzelfsprekend aan kan ik je vertellen. 

Scandinavisch design om trots op te zijn

Scandinavisch design is natuurlijk hartstikke hip. Het is in menig interieur niet weg te denken en de term hygge is voor velen niet onbekend. Ook Petit Nord is een Scandinavisch merk en die achtergrond is ook direct een grondbeginsel. Waar ze met recht erg trots op zijn is dat het merk gebouwd is op de principes van minimalisme, schoonheid, kwaliteit en bruikbaarheid. De modellen zijn stevig en klassiek en natuurlijk gekleurd. Petit Nord gelooft in duurzame producten, ecologische materialen en productiemethodes die het aantal giftige stoffen waar we aan bloot gesteld worden minimaliseert. Stap voor stap draagt Petit Nord zo bij aan het creëren van een veiligere, gezondere en schonere wereld. 

 #morebabiesplease

Naast het doel om de wereld een stukje duurzamer te maken door hele mooie verantwoorde schoenen te maken heeft Petit Nord nog een doel. Petit Nord zet zich namelijk in voor stellen die een kinderwens hebben, maar moeite hebben om zwanger te worden. Een percentage van de opbrengst doneert Petit Nord aan vruchtbaarheidsbehandelingen. Zo help je met een aankoop dus niet alleen jezelf, maar breng je ook de wens van een ander stel iets dichterbij. Naast dat Petit Nord de donatie doet, helpen ze ook om het gesprek rond vruchtbaarheidsproblemen op gang te brengen. Ze doorbreken het taboe, om zo een verschil te kunnen te maken. Een echt passioneel bedrijf dus, dat zelfs naast de eigen hoofddoelen zeer actief is op andere gebieden die hen aangaan. Dit maakt Petit Nord misschien wel nog echter en oprechter. 

De zachtste binnenschoentjes

Mosi is niet echt een fan van slofjes. Hij heeft al meerdere paren gehad. Van de fluffy knuffel exemplaren tot gewone dikke sokken. Het meeste gaat binnen 5 minuten uit. Hij loopt liever op sokken en eigenlijk zelfs nog liever op blote voeten. In de zomer stoor ik me daar totaal niet aan, maar nu in de winter zit hij uiteindelijk echt met ijsklompjes te spelen. Er is niets van gelogen als ik vertel dat de binnenschoenen van Petit Nord daar verandering in hebben gebracht. Die blijven dus uren aan. Hij trekt ze zelfs niet uit als hij even onder zijn dekentje televisie zit te kijken. Dat is een wonder! Nouja, eigenlijk niet hoor. Het zijn gewoon hele lichte, soepele sloffen die goed aan je voeten blijven door het klittenband. Er is niets stug aan, ze piepen niet en ze helpen zelfs om harder te kunnen rennen vanwege de anti slip zool. De schoentjes zijn gemaakt van kalfsleer en hebben een ecologische chroomvrije binnenzool. Ik denk dat deze schoentjes ideaal zijn om op te leren lopen. Mosi had ook dit soort leren flappies 2,5 jaar geleden en hij liep er als een trein op. 

Geweldige luipaard boots

Dit zijn de schoenen die ik zelf wel had willen hebben; Mosi’s luipaard boots met wollen voering. Lekker warm en werkelijk prachtig. Ik twijfelde heel even of het wel goede jongensschoenen zijn, maar ze staan echt heel cool. Nu kleed ik Mosi natuurlijk ook niet direct heel jongensachtig, maar hij krijgt wel meer en meer een eigen mening. Gelukkig is hij dolblij met zijn gave warme schoenen. Hetzelfde model is er trouwens ook zonder voering, fijn als je iets voor de lente/zomer zoekt. Bij Mosi merkt ik het altijd heel snel als zijn schoenen niet echt goed zitten. Dan gaat hij klagen, struikelen en sloffen. Bij deze schoenen doet hij dat niet, dus ook de draagbaarheid krijgt een grote krul. En dan zijn ze ook nog eens waterdicht, hebben we bijna geen regenlaarzen meer nodig. 

Een laatste tip voor wie nu als de wiedeweerga gaat bestellen bij Petit Nord; check echt even goed de maattabel. Van de twee verschillende schoentjes had Mosi verschillende maten nodig. Kijk dus goed per model welke maat je moet bestellen. Je wilt bij deze schoentjes echt niet wachten tot ze passen en te klein zou helemaal zonde zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s