Rollend op reis met JetKids by Stokke

Hoe neem je een kleuter relaxt mee op reis met het vliegtuig? Zorg dat het leuk, comfortabel en makkelijk is. Een van onze hulpmiddelen hierbij afgelopen vakantie was de JetKids by Stokke BedBox. Schiphol is groot en kleuterbeentjes klein. De ride-on handbagage koffer is een uitkomst als je op een vrolijke manier bij de gate wil komen. Zeker als je net als ons om 4 uur bent opgestaan voor een ochtendvlucht.

Rollen, rollen & dollen

Een aantal weken voordat we op vakantie gingen kwam de nieuwe koffer binnen. Een ideale manier om het eens rustig over die vakantie te hebben met Mosi. Een kind van vier is toch weer een stuk bewuster met de wereld om zich heen bezig dan een kind van drie. Niet dat we nu pas goede gesprekken hebben, maar de vragen in zijn hoofd zijn toch anders. Hij vroeg zich bijvoorbeeld ernstig af of we dan ook nog wel teruggingen naar ons eigen land. Met de nieuwe kinderkoffer konden we dit gesprek luchtig voeren. Hij heeft lekker stickers geplakt en nagedacht over welk speelgoed er in de koffer mee mocht. Verder hebben we in huis lekker veel rondjes gemaakt, zodat in ieder geval die koffer vast vertrouwd voelde voor vertrek. Hij wist was hem te wachten stond. Lekker zitten en rollen. Je begrijpt dat de koffer ook in de woonkamer al voor uren plezier heeft gezorgd zonder ooit het vliegveld gezien te hebben.

Hoe werkt dat op het vliegveld en in het vliegtuig?

Op het vliegveld is de JetKids ride-on koffer de ideale manier om een klein kind zonder buggy te vervoeren. Vanaf drie jaar kunnen ze veilig op de koffer zitten, kijk alleen wel regelmatig achterom of ze zichzelf wel goed vasthouden. Ik vind het ideaal, want je weet waar je kind is en je kan lekker doorlopen. Mosi vond het ook fijn, want die heeft zelf niet gelopen en het is ook nog eens mega leuk om zo voortgetrokken te worden. Tijdens het wachten speelde hij zelf lekker door met zijn voeten af te zetten en bij het lopen kwam hij achter mij aan. Zeker op vliegvelden waar je niet door een slurf gaat, maar met een trapje het vliegtuig in gaat is het fijn om te weten dat ze heel dichtbij zijn. Een hand vasthouden of dragen is soms lastig als je handen vol zijn met bagage.

En het slapen met de BedBox?

In het vliegtuig hebben we de koffer bij het voeteneinde gezet, zoals dat de bedoeling is van deze koffer. Ons vliegtuig was alleen wel wat krap en zelfs zonder de deksel om te draaien was het al een fijne voetensteun. De BedBox hebben we dit keer niet gebruikt, want Mosi was in de verste verte niet van plan om te gaan slapen. Dit ondanks dat we een vroege ochtend- en nachtvlucht hadden. Hij viel uiteindelijk twee keer het laatste half uur in slaap, maar dat lukte hem beter op schoot dan zijn eigen stoel. Twee jaar geleden was de BedBox perfect voor Mosi geweest. Toen moet hij juist niets hebben van op schoot slapen en heeft hij in het vliegtuig uit gekkigheid een keer voor de vloer gekozen in plaats van zijn stoel. Hij zocht een plek om recht te liggen en dat had deze BedBox hem perfect kunnen bieden. Of het een uitkomst is voor je kindje op dit moment is denk ik heel afhankelijk van het kind en de fase. Dat het fijn werkt kan ik dan weer wel beamen. Er zit een sticker met gebruiksaanwijzing aan de binnenkant van de deksel en de stappen zijn heel simpel. Zo kan je het in de vakantiestress nooit vergeten en maak je snel een fijne slaapplek op grote hoogte. Zeker bij een lange vlucht is het handig dat je zelf niet het kussen bent. Hadden wij langer gevlogen, dan had ik Mosi ook zeker verplaatst naar het BedBox vliegtuigbedje.

Wat zat er in de koffer van Mosi?

In de koffer hebben we alleen wat speelgoed meegenomen. Een iPad, koptelefoon, wat dino’s, een klein boekje, een dekentje en zijn knuffels. Eigenlijk alles wat we aan boord van het vliegtuig nodig konden hebben. Dat werkt goed, want vol is vol. Meer speelgoed is er dus niet mee op vakantie gegaan. Dat heeft hij in die tien dagen ook niet gemist. De omgeving zorgt voor zoveel nieuwe indrukken en daaruit kwam veel initiatief voor eigen spelletjes. We hebben vooral veel met elkaar gespeeld. Agentje en boef, verstoppertje, tikkertje en acrobatendingen. Op het strand is zand en zee genoeg voor uren plezier, meer dan één dino heeft Mosi daar niet voor nodig. Of misschien is zelfs die ene al niet zo belangrijk.

Hoe doen jullie dat op het vliegveld met een kleuter? Zelf laten lopen of hebben jullie een andere manier gevonden om het makkelijk te maken?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s