EasyCollage

Je mooiste herinneringen cadeau

Meestal is het anders, maar dit jaar wist ik al ruim van te voren wat ik mijn moeder cadeau ging doen. Ze houdt van foto’s, maar slaat bijna nooit een fotoboek open. Nu lijkt dat natuurlijk wel de ideale plek om een set foto’s van bijvoorbeeld een vakantie te bundelen, maar ik kwam er via EasyCollage achter dat ook een setje foto’s het erg goed doet aan de wand. Het is wel even knutselen om tot een goed geheel te komen, want het gaat ook om de combinatie van beelden. Maar doe je daar een beetje je best op, dan wordt het geweldig leuk en hoef je niet meer te kiezen welke van al die prachtige foto’s je aan de muur wil hangen. Mijn moeder heeft nu een prachtige herinnering aan onze vakantie naar Tenerife, waar ze elke dag met plezier op terug kan kijken.

EasyCollage overzicht

Tips bij het samenstellen

Ik had meer dan 500 foto’s van onze week in Tenerife en toch hebben er slechts 20 de wand gehaald. Hoe moeilijk het ook was heb ik heel duidelijk voor bepaalde kleuren gekozen voor de collage. Het is niet zomaar een samenstelling van de mooiste of leukste foto’s. Kill your darlings dus. Ik heb tussen de foto’s met mensen gekozen voor rustigere foto’s van planten. Dit om samenhang te behouden en om rust te brengen op de plaat. Bovendien past het ook erg goed bij onze vakantie, want we hebben meerdere botanische tuinen bezocht en heel veel prachtige planten gezien. Het staat dus ook voor de sfeer van onze week. Daarbij heb ik zelfs nog een beetje gelet op de kleuren van de kleding die we droegen en de lijnen op de foto’s. Dat alles bij elkaar heeft heel goed uitgepakt en komt super tot zijn recht op het halletje waar mijn moeder de college heeft opgehangen. Hier komen ook die kleuren geel en oranje weer veel voor namelijk. Wil je wel echt gewoon je lievelingsfoto’s samen aan de muur hangen, dan kan het helpen om over elke foto hetzelfde filter te leggen zodat het meer in balans komt.

EasyCollage aluminium

EasyCollage detail

De kwaliteit van EasyCollage

Het bestellen ging simpel en hartstikke snel. Het enige wat ik nog even lastig vond was het kiezen uit de verschillende materialen; poster, plexiglas, canvas of aluminium. Ik heb uiteindelijk gekozen voor de aluminium variant en daar ben ik heel tevreden mee. Het heeft een stoere, strakke uitstraling. De foto’s zijn haarscherp en zeer goed van kleur. Ik heb gekozen voor het basic raster ontwerp, omdat ik een vierkant vol vierkantjes een fijne uitstraling vind hebben (dat heeft vast niks met mijn Instagram verslaving te maken toch?). Je kan ook kiezen uit andere basic ontwerpen met bijvoorbeeld een groot uitgelichte foto in het midden. Er zijn ook wat grappige ontwerpen met Hollandse huisjes, bloemen, een postzegelthema en nog heel veel meer. Het is maar net waar je naar op zoek bent.

EasyCollage in de hal

 

3 gedachtes over “Je mooiste herinneringen cadeau

  1. Wat een prachtige collage! Je hebt ook erg mooi gebruik gemaakt van de kleuren in de foto’s. Heel vrolijk zo! En goed te horen dat de kwaliteit zo scherp is, daar ben ik altijd wel nieuwsgierig naar, er zijn zoveel foto printers tegenwoordig dat je niet meer weet welke je moet kiezen!

    1. Ja dit is echt een tip. Sowieso vind ik prints op aluminium erg mooi, heb er nu 2 en zijn beiden mijn favoriete prints in huis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s