Kinderdisco met de kinder DJ set van VTech

Het is feest hier in huis. Mosi heeft zijn eigen DJ set gekregen van VTech en is mega enthousiast. Hij houdt van muziek en dansen en is dolblij dat hij nu zelf zijn eigen plaatjes kan draaien en een feestje kan bouwen. Of ik daar altijd blij mee ben? Nee, zijn voorkeur voor sint muziek kan ik in januari niet meer zo waarderen. Maar of het me blij maakt hem zo te zien? Ja, ontzettend. Hij geniet er zo van. Het is heerlijk om te zien hoe hij zit te mixen, te dansen, te draaien en vooral ook iedereen mee wil nemen in zijn party. Kind blij, mama blij.

Speel een cool spel en word een echte DJ

Je kan zelf aan de slag met de draaitafel, maar je kan je ook laten uitdagen via het spel. Je moet de beat volgen en het patroon herhalen op de launchpad. Je moet het ritme met de toetsen nadoen en zo de scorebalk volkrijgen. Met dit spel leer je goed luisteren en ritmes maken. Dat is goed voor je muziekontwikkeling, maar brengt ook veel inspiratie voor je als je zelf vrij gaat spelen met de DJ set. Het is leuke manier om de draaitafel te leren kennen. 

Draaitafel voor het maken van je eigen muziekcreaties

De stoere kinder draaitafel van VTech kan je ook gebruiken om je eigen muziekcreaties te maken en op te nemen. Er is een ingebouwde microfoon waarmee je je eigen soundtracks kan opnemen en deze kan je vervolgens door muziek mixen. Het verlichte launchpad heeft meer dan 2000 mogelijke combinaties waarmee je je eigen creaties kan samenstellen. Met 15 ingebouwde nummers in 7 muziekstijlen kan je wel even vooruit, maar het allerleukst is het misschien wel om via Bluetooth met je eigen muziek te spelen.

Kinderdisco met eigen muziek via Bluetooth

Kinderen voor Kinderen en Party Piet Pablo zijn wel favorieten hier in huis, maar Mosi speelt gelukkig ook gewoon mijn Spotify lijstje af via zijn Kidi DJ Mix. Verbinding maken is zo makkelijk dat hij dat gewoon zelf doet en zo kan het ineens feest zijn in huis. Ik weet nog hoe fijn ik het vroeger vond om zelf muziek te kunnen luisteren via mijn Walkman (meestal Smurfenhouse) en dat kan en doet hij nu ook. De DJ set is hier dus ook niet alleen in gebruik om actief mee te spelen, soms is het afspelen van muziek en wat lichteffecten al genoeg om het gezellig te maken.

Onze ervaring met de Kinder DJ set

Ik vind de DJ set echt top voor een kind van 6. Er zitten veel functies op, maar het apparaat is niet ingewikkeld. Ik heb niks hoeven uitleggen, Mosi heeft het zelf allemaal uitgevonden. De draaitafel praat tegen je, dat helpt ook om lekker verder te drukken op de knoppen. Hij is lekker handzaam en mooi vormgegeven. Niet kinderlijk, maar als een vrolijke, echte kleine draaitafel. Erg leuk voor kinderen die graag met muziek bezig zijn.  

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s