Hortus Botanicus met een peuter

Afgelopen week zijn we naar de oudste botanische tuin van Nederland geweest; de Hortus Botanicus in Leiden. Sinds we op Tenerife allemaal prachtige botanische tuinen bezocht hebben kriebelde het al om ook in eigen land eens wat mooie tuinen af te gaan. De Hortus is in ons geval degene het dichtst bij huis en zelfs in de winter is het de moeite waard. Mosi heeft de liefde voor planten al een beetje aangeleerd met een halve jungle in huis en veel bezoekjes aan het tuincentrum; hij genoot dus net zo goed van dit uitstapje. Voor oudere kinderen is er van alles te doen, maar met een kleintje is het prima om gewoon rond te lopen en alle verschillende soorten planten te ontdekken. En zoals met veel dingen geeft een peuter aan je zijde een nieuwe dimensie en bijna een extra setje zintuigen. Dat zij veel voor het eerst zien geeft ook jou de frisse blik die al het mooie in de wereld extra belicht.

Hortus Botanicus

Hortus Botanicus

Tropische temperaturen

De buitentuin van de hortus is natuurlijk gewoon open in de winter, maar wij kozen een dag met sneeuw en zijn dus vooral binnen geweest. Dat is absoluut voldoende om het de moeite waard te laten zijn; je waant je even in tropische sferen en dat is heerlijk zo midden in de winter. Jassen uit en lekker rondlopen en je laten verwonderen. Er zijn veel trappen en deuren, dus laat je kinderwagen vooral thuis, dan loop je een stuk relaxter rond. Hou je van fotograferen, neem dan juist wel je goede camera mee. Er is hartstikke mooi licht in de kassen. De hortus is echt zo’n plek waar je hele fijne natuurlicht foto’s met een mooie achtergrond kunt maken. Op een doordeweekse dag (in de winter) is het lekker rustig en kun je zo je gang gaan. Ik heb direct een museumjaarkaart aangeschaft, omdat ik graag nog een aantal keer terug ga dit jaar. Even kijken hoe de tuin verandert met het wisselen van de seizoenen. Ik kijk al uit naar de lente!

20180209-20180209-DSCF3755.jpg
Hele grote bladeren
Mosi en mama
Mosi en mama in de Hortus Botanicus
Hortus Botanicus
met tante en oma bij de vijver

Het winkeltje van de Hortus Botanicus was trouwens ook erg leuk. Ik heb direct Het plantenboek meegenomen, zodat ik ons volgende bezoekje leuk kan voorbereiden met Mosi. 

2 gedachtes over “Hortus Botanicus met een peuter

    1. Ja he, die in Amsterdam ga ik dan maar op de planning zetten voor deze lente. Ik zie daar erg mooie foto’s van voorbij komen inderdaad.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s