Houten speelkeukentje van Coconeh

Hoe ouder Mosi wordt, hoe leuker het spel. Buiten heeft hij niet veel meer nodig dan een takje of een steentje, maar op een regenachtige dag met uren binnen spelen is het fijn om van alles wat in huis te hebben. De nieuwste aanwinst in huis is het houten speelkeukentje van Coconeh. We hebben hem samen in elkaar gezet en nu kookt Mosi elke dag voor mij, zijn pop en al het bezoek.

houten speelkeukentje

Speelkeukentje van hout

Ik bestel wel eens speelgoed waarvan ik van te voren niet weet of het in de smaak zal vallen. Bij dit keukentje had ik echter van te voren helemaal geen twijfel. Mosi is namelijk al tijden super geïnteresseerd in alles in de keuken. Hij wil in de pannen kijken, haalt alles uit de kastjes en bemoeit zich graag met het eten in huis. Rustig koken zat er dus al lang niet meer in, maar dit keukentje zou wel eens de oplossing kunnen zijn. Nu kunnen we elk op ons eigen terrein een lekkere maaltijd bereiden.

20171031-20171031-DSCF1093

Klein maar fijn

Het keukentje is lekker klein en uniek vanwege de halfronde vorm. Gaaf om in een hoek te zetten, maar ook leuk tegen een rechte wand. Je kunt er eigenlijk alle kanten mee op, want dit keukentje is lekker handzaam en klein. Ik verplaats ik de speelgoedkeuken naar de hal naast de keuken als ik ga koken en ook staat hij regelmatig om Mosi’s kamertje. Ik hou nou eenmaal van verschuiven en veranderen en dat kan prima met dit stuk speelgoed. Er zit een wasbakje op, een oventje en een twee pits kookplaat. Eigenlijk alles wat je nodig hebt in de keuken. Het wasbakje en de oven worden vooral heel veel gebruikt. Wij hebben een set met accessoires en Mosi kookt nu dus heel veel eitjes. Er zit ook een plankje met houten koekjes, klei en vormpjes bij die je zo in de oven kan schuiven. Laat klei nu net het lievelingsspeelgoed zijn hier in huis, dat is dus een hit.

kleien

kleien

Het ideale kleine keukentje

Dit keukentje is echt perfect voor een kindje van 2,5, maar gaat waarschijnlijk nog jaren met veel plezier door het hele huis heen. Het enige nadeel is dat Mosi zijn taken als kok zo serieus neemt dat ik ook regelmatig een stuk echte boterham in het oventje terugvindt. Ach, zolang er geen muizen rond zijn fornuis lopen kan ik daar ook eigenlijk alleen maar om lachen.

20171031-20171031-DSCF1095

20171031-20171031-DSCF1091

4 gedachtes over “Houten speelkeukentje van Coconeh

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s